Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Με την κάθοδο των … Δωριέων παρομοιάζει την εισβολή λαθρομεταναστών ο Δένδιας


Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, κάνοντας μάλιστα λόγο για εισβολή άνευ προηγουμένου. «Η χώρα χάνεται• από την κάθοδο των Δωριέων (!!!) , 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή (…) πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι αν δεν αφεθεί να επιτελέσει το έργο του, θα υποβάλει την παραίτησή του. «Δεν έχει νόημα να μείνω στην καρέκλα μου» σχολίασε.
«Η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, Αν δεν δημιουργήσουνε ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης θα καταρρεύσουμε» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές δόκιμων αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Ξάνθη. «Κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας, το μεταναστευτικό ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό» δήλωσε.
«Δεν θα αδικηθεί καμία περιφέρεια, καμία πόλη, κανένα χωριό η Αθήνα θα επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί» διαβεβαίωσε, επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων
 Πρώτη μέρα φανάρια χωρίς μετανάστες!
Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει και το Πρώτο Θέμα. μια ασυνήθιστη εικόνα αντικρίζουν οι οδηγοί που κυκλοφορούν από το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δεν συναντούν τις συνήθεις «ορδές» μεταναστών στα φανάρια, που προσφέρουν λουλούδια ή «ορμάνε» να πλύνουν τα τζάμια…
Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», η οποία πλέον καθιερώνεται σε καθημερινή βάση, είχε ήδη τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, καθώς έγιναν πάνω από 7.000 προσαγωγές και 1.500 συλλήψεις, ενώ ξεκίνησε ήδη η επαναπροώθηση των αλλοδαπών εκείνων, που δεν είχαν νόμιμα χαρτιά. Μόνο χθες Κυριακή έγιναν 1.130 προσαγωγές αλλοδαπών και συλλήψεις 395.
“Άλλο Μετανάστευση, Άλλο Εισβολή”
Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ανακούφιση και ικανοποίηση από τη θέση της Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και ως Βουλευτής της πολύπαθης λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, Α’ Αθηνών, παρακολουθώ την τελέσφορη δράση της Πολιτείας και κυρίως του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη – Δημοσίας Τάξης για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην καθημερινότητά μας.
 Από την αρχή είχαμε, ως Γραμματεία, συμπεριλάβει στην πολιτική μας τις φράσεις κλειδιά “Άλλο Μετανάστευση, Άλλο Εισβολή”, καθώς και “Αστυνόμευση, Άσυλο, Απέλαση”. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος του κόμματός μας κ. Αντώνης Σαμαράς, μας είχε χαράξει ξεκάθαρη πολιτική, την οποία και εφαρμόζει ως Πρωθυπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύξαμε τις πρωτοβουλίες μας, τις θέσεις μας, τις δράσεις μας, ενώ ο ίδιος με στήριξε προσωπικά στον άνισο αρχικά αγώνα μου για την αδήριτη ανάγκη – ως κύριο μέτρο πρόληψης -της δημιουργίας Κέντρων Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών.
Η εντολή του Πρωθυπουργού για νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τον έλεγχο της εισόδου λαθρομεταναστών, αλλά και της απέλασης όλων όσοι διαβιούν παράνομα και με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες, αλλά και για τους ίδιους, μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Στην πολιτική μας πρώτιστη αξία είχε και έχει η προστασία κάθε νόμιμου εργαζόμενου μετανάστη στη χώρα μας.
Επισημαίνω, όμως, για μία ακόμα φορά, την αναγκαιότητα για πλήρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με τις δράσεις για σωστή μεταναστευτική πολιτική, ώστε να μη δημιουργούνται παρερμηνείες και κυρίως να μη γίνεται η εθνική προσπάθεια αντικείμενο εκμετάλλευσης της άγνοιας από δήθεν προοδευτικούς, δήθεν δημοκράτες και ενίοτε εμπορευόμενους το “θησαυρό” που προέρχεται από την αθρόα λαθρομετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου