Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Σάμαρας: "Θα κάνω αυτό που πρέπει για την πατρίδα μου, κι ας πέσω"


Αποφασισμένος για τη λήψη σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων για τη σωτηρία της χώρας φέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους υπουργούς της κυβέρνησης να μην υπολογίσουν το οποιοδήποτε κόστος μπροστά στο συμφέρον της χώρας.

«Θα κάνω αυτό που πρέπει για την πατρίδα μου, κι ας πέσω» φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σαμαράς σε στενούς συνεργάτες του, δηλώνοντας έτοιμος και πρόθυμος να πάρει πάνω του το θέμα με τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ αν χρειαστεί.


Όπως τονίζουν πηγές κοντά στον πρωθυπουργό, θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές σε αποκρατικοποιήσεις και καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων και θα τα δώσει όλα για να επιτύχει την επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, από το 2014 στο 2016, καθώς χωρίς αυτήν η χώρα δε θα μπορέσει να διασωθεί.

«Βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα αγνοώντας για το πολιτικό κόστος. Άλλωστε, αν πέσει η κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί το στοίχημα σωτηρίας της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση τον οποιονδήποτε είναι ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας» σχολιάζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Τις προθέσεις του, άλλωστε, τις ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο στους υπουργούς: «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος και επιταχύνετε ρυθμούς»…

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου