Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

23 ΤΡΙΣ ΡΟΥΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» ΣΕ «ΑΣΤΑΚΟ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν τριγύρω και τη Μόσχα να παραμένει σταθερή στη στάση της όσον αφορά στη Συρία, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν επιδίδεται σε επιδείξεις ισχύος, εξοπλίζοντας τη χώρα σαν αστακό.

Στην επιβεβαίωση της θέσης της Ρωσίας ως ισχυρού παίκτη στο διεθνές στερέωμα εντάσσονται και οι κινήσεις της τελευταίας περιόδου, μεταξύ των οποίων και η εκ μέρους του προέδρου ανακοίνωση για αγορά τουλάχιστον 1.600 πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων μέχρι το 2020, προκειμένου να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.



«Θέλουμε να εξοπλίσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίδειξης αεροσκαφών, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της πολεμικής αεροπορίας της χώρας. 

Όπως είπε, εκτός από τα νέα αεροπλάνα και ελικόπτερα, σκοπεύει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και των ήδη υπαρχόντων αεροσκαφών.

Έγινε επίσης γνωστό ότι η Μόσχα σχεδιάζει να διαθέσει 23 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 586 δισεκατομμύρια ευρώ) για τον εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό του στρατού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου