Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τραβήξτε λουριά κύριε πρωθυπουργέ γιατί τα περιθώρια στενεύουν...


Αυτή η ιστορία με την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου για την off shore εταιρία του, ήταν ότι ακριβώς δεν χρειαζόταν η κυβέρνηση μετά από μια σειρά από αστοχίες αλλά και ανθρώπινες ατυχίες, που συνόδεψαν τις πρώτες μέρες της ζωής της.

Έχουμε και λέμε: Η επιλογή Ράπανου για την θέση του υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια η παραίτηση του αφού προηγήθηκε ένα βασανιστικό μάδημα της μαργαρίτας για το αν μένει η δεν μένει στην θέση του.
Η βιαστική ανακοίνωση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής και στη συνέχεια ο «πάγος» από την Ευρώπη που μας υποχρέωσε να διευκρινίσουμε ότι τον ρόλο αυτό θα αναλάβει ο Κάρολος Παπούλιας.Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τον ανάγκασε να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως θα ήθελε και όπως θα χρειαζόταν η χώρα αυτές τις τόσο κρίσιμες ημέρες.

Όλα αυτά είναι γνωστά, έγιναν και δεν μπορούν να αλλάξουν. Ωστόσο αποτελούν πλέον παρελθόν και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η χώρα θα έχει τα επόμενα εικοσιτετράωρα υπουργό Οικονομικών και μάλιστα ένα πρόσωπο κύρους , με γνώση της αγοράς και επαφές στο εξωτερικό.Στην Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μεταφέροντας επιστολή του πρωθυπουργού για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και την αντικατάσταση μέτρων που δεν έχουν αποδώσει.

 Ο Αντώνης Σαμαράς ακόμα και με τους ιατρικούς περιορισμούς που του έχουν επιβληθεί επικοινώνησε ήδη με Μέρκελ, Ρομπάι, Γιούνκερ και άλλους διεθνείς παράγοντες ενόψη της Συνόδου Κορυφής και τους ενημέρωσε για τις Ελληνικές θέσεις.Τις επόμενες ημέρες επιστρέφει στα καθημερινά του καθήκοντα ενώ στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Κι επειδή υποθέτω πως ούτε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι ενθουσιασμένος με την εικόνα που παρουσίασε το νέο κυβερνητικό σχήμα τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, προφανώς θα φροντίσει, τραβώντας λουριά ,να αποτρέψει νέες αστοχίες.

Άλλωστε το στοίχημα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι ούτε προσωπικό του, ούτε στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η επιβίωση της χώρας και η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή πορεία. Και πολυτέλειες για λάθη, επιπολαιότητες και γκάφες δεν υπάρχουν....

Σωτήρης Ξενάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου