Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το Μαξίμου πρέπει να προσέχει τις μπανανόφλουδες “τύπου Βερνίκου” του Βενιζέλου


Τελικά κάποιος έχει … ματιάσει αυτή την κυβέρνηση. Μετά τις ασθένειες του Πρωθυπουργού και του  προτεινόμενου υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου (αφού ως γνωστών υπέβαλε χθες την παραίτησή του), τρίτωσε το κακό, με την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού,  η παραίτηση του Γ. Βερνίκου, έγινε δεκτή από τον Α. Σαμαρά. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης του παραιτηθέντος υφυπουργού.

Ωστόσο, και η περίπτωση του υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα, για την οποία γράφουμε (Αποκαλύπτουμε το παιχνίδι του Βενιζέλου με τον Στουρνάρα) και  η περίπτωση του υφυπουργού Ναυτιλίας Βερνίκου υποδεικνύουν ότι ο Βενιζέλος στην προσπάθειά του να επιβιώσει πολιτικά επέλεξε να  πετάει …μπανανόφλουδες στην κυβέρνηση Σαμαρά για να την υποσκάπτει.
Και εξηγούμεθα:  Ο κ. Βερνίκος είναι προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και επιλογή του για τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας. Ο Αντώνης Σαμαράς την αποδέχθηκε διότι ήθελε να κάνει ένα άνοιγμα σε ανθρώπους που έχουν κόψει πολλά… ένσημα, είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και έχουν φάει την αγορά με το κουτάλι. Ο κ. Βερνίκος είναι ένας από αυτούς και κανείς δεν αμφισβητεί την επαγγελματική του επιτυχία.
Όμως, ο κ. Βερνίκος δεν είναι πια στην κυβέρνηση για έναν τυπικό λόγο, για ένα νόμο που είναι αυστηρός προκειμένου να προλαμβάνονται διάφορα εγκλήματα. Δε μπορεί λοιπόν πολιτικό πρόσωπο να είναι μέλος σε off shore εταιρεία. Και οι υπεράκτιες εταιρείες δεν είναι όλες παράνομες, αντίθετα σε όλο τον κόσμο οι περισσότερες είναι καθ’ όλα νόμιμες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις (κι αυτές ήθελε να προλάβει ο νόμος Καστανίδη) που οι off shore χρησιμοποιούνται για να καλύψουν εγκληματικές πράξεις. Μην ξεχνάμε τις εταιρείες του κ. Τσοχατζόπουλου για παράδειγμα.
Το ερώτημα, όμως, που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι ένα: Ο προσωπικός φίλος του κ. Βερνίκου, ο συνταγματολόγος που παίζει στα δάκτυλα τους νόμους, ο κ. Βενιζέλος, γιατί δεν είπε τίποτε πριν κάνει την πρόταση υπουργοποίησής του.
Δεν ήξερε για τη συμμετοχή του φίλου του στην off shore ή μήπως ήθελε να βάλει μια ακόμη τρικλοποδιά στη νέα κυβέρνηση; Μήπως είναι ένα ακόμη χτύπημα κάτω από τη μέση;
Διότι ο κ. Βενιζέλος σήμερα έκανε κι ένα ακόμη ατόπημα. Αφού αποδέχθηκε τον κ. Στουρνάρα για τη θέση του τσάρου της οικονομίας στη συνέχεια άρχισε να διαρρέει ότι δεν ήταν δική του επιλογή κι ότι η ΝΔ έχει έλλειψη από στελέχη.
Αν ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να βάλει μπουρλότο στην εθνική προσπάθεια να μας το πει.
Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη ιστορία είχε σκαρώσει το 2007 στον τότε αρχηγό του  Γιώργο Παπανδρέου, που προκειμένου να τον εκθέσει τον είχε διαβεβαιώσει ότι η επιλογή της Φώφης Γεννηματά για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εκείνες τις εκλογές δεν είχε κανένα συνταγματικό κόλλημα επειδή ήταν υπερνομάρχης.
Έτσι και εδώ, δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ότι ο κολλητός του εφοπλιστής έχει offshore εταιρεία και αυτό αντίκειται στην υπουργοποίησή του…
Όλα αυτά όμως σημαίνουν αυξημένη επαγρύπνηση στο Μαξίμου. Βεβαίως ακόμα δεν ανέλαβαν οι άνθρωποι και είναι λογικό να υπάρχουν και λάθη και αβλεψίες. Όπως και η περίπτωση της εκπροσώπησης της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής και η περίπτωση Βερνίκου υποδεικνύουν ότι πρέπει να διπλοτσεκάρουν τα πράγματα. Για την περίπτωση ειδικά του Βερνίκου βοούσε μέρες το διαδίκτυο και το …antinews.
Ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο κ. Βενιζέλος που εν ονόματι της όποιας υπερκομματικής σύμπνοιας και συνεργασίας θα πετάει συνέχεια “μπανανόφλουδες”. Θα προτείνει, δήθεν αθώα, αλλά στη συνέχεια θα ποιεί την νήσσαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου