Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων. Οι πολιτικοί αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ επιτέθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα.
Σκληρή κριτική άσκησε η ΝΔ στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της  ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,  σε σχόλιό του  χαρακτήρισε το πρόγραμμα που παρουσίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ως τυχοδιωκτικό και χωρίς καμία κοστολόγηση.
Ταυτόχρονα κύκλοι της ΝΔ τονίζουν ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για την Ελλάδα και ζητάνε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να δώσει απάντηση στις 17 Ιουνίου με τη διαμόρφωση ενός πατριωτικού μετώπου ευθύνης με στήριξη στη ΝΔ.
ΝΔ: Πολιτική απάτη το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: ''Ακούσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις. Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά.''
''Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία.''
''Πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση. Πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος. Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν.''
Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το ''λεφτά υπάρχουν'' του κ. Παπανδρέου και της κας Κατσέλη.
''Τώρα, φαίνεται ακόμα πιο καθαρά, ότι μόνη ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση είναι το σχέδιο των 10+8 μέτρων,  που κατέθεσε, χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, για την Ανάταξη της Οικονομίας και την ανακούφιση της Κοινωνίας, μέσα στο Ευρώ'' δήλωσε. 
ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στο διχασμό
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον Ελληνικό λαό το τυφλό και αλαζονικό δίλημμα: μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Οδηγεί την Ελλάδα στον διχασμό", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στην απομόνωση", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος ''ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης''.
Λέει ακόμα ότι ''κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχεια''.
''Όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν'' αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σκληρή επίθεση Παπαρήγα σε Τσίπρα
"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι απατηλή και αποβλέπει μόνο στο να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι της συνεργασίας για να ρίξει το ΚΚΕ, έτσι νομίζει, όσο γίνεται πιο κάτω", δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
"Και όχι μόνο το ΚΚΕ, και τους Οικολόγους τους θέλει απ' έξω και τη ΔΗΜΑΡ αν είναι δυνατόν εκτός βουλής ή στριμωγμένη", πρόσθεσε, "και να δημιουργήσει μία νέα γενιά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα νέου τύπου διαφανή και γλυκά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ".
"Άνθρακες ο θησαυρός", ήταν το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρόκειται για "πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις" των εκλογών της 6ης Μαΐου.
ΔΗΜΑΡ: Άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή από το ΣΥΡΙΖΑ
''Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή'' σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως αναφέρει, ''ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι πρώτα θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά θα προτείνει διάλογο με την ΕΕ. Δηλαδή προτείνει πρώτα ρήξη και μετά διαπραγμάτευση''.
''Και η μεγάλη αντίφαση: Ενώ οδηγεί με την πρότασή του στο κενό, παράλληλα θέλει τα κονδύλια της σύμβασης για να υποσχεθεί παροχές'', συμπληρώνει η ΔΗΜΑΡ.
''Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες. Πρέπει με την ψήφο του να πει ένα δυνατό όχι στο απομονωτισμό και το λαϊκισμό. Ένα δυνατό ναι και εντολή για λύση στην υπεύθυνη Αριστερά'', καταλήγει.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου