Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδευτικοί απλήρωτοι τρεις μήνες… και η αυλαία του δράματος δεν φαίνεται να πέφτει

Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  που διδάσκουν σε σχολεία των Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.
 Οι αναπληρωτές ζ΄ξτησαν εγγράφως την  παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου , ενώ η  ΔΔΕ Κυκλάδων  απαντά πως «Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε εκπρόθεσμες ενέργειες των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας

καθώς οι μισθοδοτικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου εστάλησαν μόλις λάβαμε την εντολή από το Υπουργείο Παιδείας (e-mail στις 24-01-2014). Από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας μας ενημέρωσαν σήμερα τηλεφωνικά ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες στον Άξονα προτεραιότητας 3 (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ). Έτσι εξηγείται η πληρωμή σε άλλες περιφέρειες και όχι στη δική μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση στο πότε θα γίνει η πίστωση του λογαριασμού της ΔΔΕ Κυκλάδων».  


Ειδικότερα η επιστολή των αναπληρωτών  προς τον υπουργό Παιδείας, έχει ως εξής:


Η ΑΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού απέναντί μας και  μάλιστα  στην  αρχή  της  εργασιακής  μας  σχέσης,  αφού  ενώ μας  έχουν ανατεθεί  καθήκοντα διδασκαλίας και ενώ προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας, καθυστερείται εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα η καταβολή των αποδοχών μας από τις 06/12/2013. Η  πιο  πάνω  κατάσταση  μας  έχει  δημιουργήσει  προβλήματα  επιβίωσης,  καθόσον στερούμαστε οιωνδήποτε άλλων πόρων, το μοναδικό και κύριο εισόδημά μας προέρχεται από αυτή μας την εργασία και δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές βιοτικές μας ανάγκες. Επιπροσθέτως η καθυστέρηση της προσκόμισης της σύμβασής μας την οποία έχουμε υπογράψει, συμπληρώσει και αποστείλει στο αρμόδιο τμήμα της ΔΔΕ Κυκλάδων και η οποία δεν έχει επιστραφεί σε εμάς συμπληρωμένη από το αντίστοιχο τμήμα, δημιουργεί υποψίες όσον αφορά στην ορθότητα αυτής της δράσης. 
Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση της πληρωμής μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια μέχρις  ότου  μας  καταβληθούν  όλες  οι  καθυστερούμενες  αποδοχές  μας.
 Παρακαλούμε όπως κινήσετε τις προβλεπόμενες ενέργειες τόσο προς αποκατάσταση της νομιμότητας όσο και για την αποκατάσταση της σε βάρος αδικίας μας και μας ενημερώσετε εγγράφως σχετικά περί αυτών των ενεργειών σύμφωνα με το νόμο (Ν.2690/1999), στα παρακάτω ερωτήματα: 
1. Πότε θα καταβληθούν οι αποδοχές μας για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο;
2. Στη σύμβασή μας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι για την καταβολή των μηνιαίων αποδοχών μας απαιτείται η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου από την 20η έως και την 23η ημέρα κάθε μήνα. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει χορηγηθεί κάποιο ερωτηματολόγιο, ούτε έχουμε λάβει καμία σχετική ενημέρωση. Πότε θα μας χορηγηθεί το ερωτηματολόγιο και πώς αυτό επηρεάζει την καθυστέρηση των πληρωμών μας;
3. Για ποιο λόγο δεν έχουν αποσταλεί σε όλους τους αναπληρωτές οι συμβάσεις μας;
Συνημμένα σας υποβάλουμε την ηλεκτρονική απάντηση που δεχθήκαμε από το αρμόδιο οικονομικό τμήμα της ΔΔΕ Κυκλάδων μετά από προφορικά ερωτήματά μας σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών μας και στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε «γραφειοκρατικές διαδικασίες στον Άξονα προτεραιότητας 3 (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ)» για τις οποίες αρμόδιο είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και όχι οι ΔΔΕ που ανήκουν στον Άξονα 3. 
Οι αιτούντες,  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνημμένο κείμενο της ΔΔΕ Κυκλάδων το οποίο εστάλη ηλεκτρονικά στις 05/02/2014,
«Κατόπιν ερωτήσεων πολλών αναπληρωτών ΕΣΠΑ σχετικά με την καθυστέρηση της πληρωμής του Δεκεμβρίου και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας σας ενημερώνουμε για τα εξής: 
Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε εκπρόθεσμες ενέργειες των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας καθώς οι μισθοδοτικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου εστάλησαν μόλις λάβαμε την εντολή από το Υπουργείο Παιδείας (e-mail στις 24-01-2014). Από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας μας ενημέρωσαν σήμερα τηλεφωνικά ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες στον Άξονα προτεραιότητας 3 (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ). Έτσι εξηγείται η πληρωμή σε άλλες περιφέρειες και όχι στη δική μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση στο πότε θα γίνει η πίστωση του λογαριασμού της ΔΔΕ Κυκλάδων. Με κάθε επιφύλαξη υπάρχει προοπτική αυτό να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 
Ζητούμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να ενημερώνονται από το Διευθυντή του σχολείου τους σχετικά με το παραπάνω θέμα γιατί η απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία προκαλεί καθυστέρηση άλλων διαδικασιών και αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας. Θα ενημερώσουμε άμεσα τους Διευθυντές των σχολείων μόλις μας γνωστοποιηθεί η ημερομηνία πίστωσης του ποσού στο λογαριασμού της ΔΔΕ Κυκλάδων. 
Επισημαίνεται ότι όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο στους αναπληρωτές της συγκεκριμένης Πράξης ΕΣΠΑ (Αναμόρφωση Διδακτέας Ύλης στη Β/θμια Εκπαίδευση).
Στις υπόλοιπες Πράξεις: Εξατομικευμένη Υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καθυστέρηση των διαδικασιών. Συγκεκριμένα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7-2 θα γίνει η πίστωση του ποσού του Ιανουαρίου.  
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ.
 Ευχαριστούμε.» 


esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου