Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Υποβάθμιση των εκπαιδευτικών στις μετατάξεις καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, της ειδικότητας νοσηλευτικής, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με την επιδίωξη της μετάταξης σε θέσεις ΔΕ, καταγγέλλει η ΟΛΜΕ σε δελτίο τύπου της.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι επιδιώκεται να μεταταχθούν εκπαιδευτικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, παιδαγωγική κατάρτιση και σε αρκετές περιπτώσεις με αυξημένα προσόντα (μεταπτυχιακά κ.λπ.) σε 200 θέσεις που αφορούν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βοηθούς νοσηλευτών.

Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει, κατά την ΟΛΜΕ, ότι "πίσω από τα μεγάλα λόγια των Υπουργών και της κυβέρνησης για μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, για αξιοκρατία, για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, κρύβεται η ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της απαξίωσης και της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και του ξεθεμελιώματος των εργασιακών σχέσεων".
Θυμίζουμε ότι, ο φόβος των εκπαιδευτικών ότι οι θέσεις θα αφορούν την κατηγορία ΔΕ είναι βάσιμος αφού στο άρθρο 91 του Ν. 4172/2013 μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι εφόσον ο υπάλληλος συναινεί η μετάταξη ή μεταφορά του, μπορεί να γίνει και σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας. Πιθανόν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ18.10 και ΠΕ14.06 να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να τους τεθεί το δίλημμα απόλυση ή μετάταξη σε θέση ΔΕ,. 
Η ΟΛΜΕ απαιτεί "από την κυβέρνηση, τίμια και ξεκάθαρα, να πάρει την πολιτική ευθύνη να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Όλοι να τοποθετηθούν σε εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας".
Παράλληλα, η ΟΛΜΕ καλεί  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15) την Παρασκευή 28/02/14 στις 13:00.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών  στην κινητοποίηση αυτή, η ΟΛΜΕ  κηρύσσει την ίδια ημέρα στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.). Καλεί επίσης τα ΔΣ των ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση, να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας την ίδια ημέρα.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου