Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση μέλους απο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας- Ανοικτή Επιστολή

Συνάδελφοι,
        
  Για την σχολική χρονιά 2013-14 με την ψήφο σας με εκλέξατε εκπρόσωπό σας  στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας .Το ίδιο είχατε πράξει και κατά το παρελθόν για 2 συναπτά έτη και γι’ αυτό σας ευχαριστώ.
       Την χρονιά που διανύουμε δυο είναι τα καίρια θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον κλάδο. Το θέμα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων και το θέμα της Αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης .
        Το θέμα της διαθεσιμότητας έφτασε στην αιχμή του την προηγούμενη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με απεργία που λήφθηκε με « εισήγηση» της ΟΛΜΕ.
Χωρίς να προηγηθεί Γ.Σ. της ΕΛΜΕ ( άλλωστε δεν είναι και εύκολη η προσέλευση, όπως φαίνεται απ’ τις τελευταίες συγκεντρώσεις) με ψήφους του Δ.Σ. στην συνέλευση των προέδρων υπερψηφίστηκε η «εισήγηση» της ΟΛΜΕ. Τα αποτελέσματα της απεργίας στο Νομό απογοητευτικά. Θυμίζει πόλεμο που έχει στρατηγούς αλλά δεν έχει στρατιώτες. Δεν καταφεύγω στην εύκολη λύση να κατηγορήσω άλλους, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν πριν από μερικά χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις.
     Όμως τι συμβαίνει χρόνια τώρα; Δυστυχώς υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην ηγετική ομάδα του συνδικάτου και των συναδέλφων. Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το θέμα ,πιστεύω, ότι είναι η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη λήψη αποφάσεων και ειδικά όταν πρόκειται για απόφαση απεργίας.
   Δυστυχώς το θέμα το είχα θέσει αρκετές φορές στο Δ.Σ. αλλά η πρόταση δεν υιοθετήθηκε με το σκεπτικό ότι η Γ.Σ. είναι το όργανο για την λήψη αποφάσεων.
    Στην κρισιμότερη στιγμή του συνδικαλιστικού αγώνα που αφορά απολύσεις συναδέλφων οι συνάδελφοι δεν συμμετέχουν στην απεργία.    Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι θάναι οι πρώτες απολύσεις Δ.Υ. Το άλλο συνδικαλιστικό όργανο των Δ.Υ κωφεύει και το μέλημα του είναι ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
   Δεν μπορεί το συνδικάτο να πορευτεί το 2014 με αναμνήσεις από τις Γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών μας χρόνων. Στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, η λήψη αποφάσεων από την βάση είναι απόφαση δευτερολέπτων, αλλά το κυριότερο είναι θέμα άμεσης Δημοκρατίας.
    Αποφάσεις για απεργία δεν μπορεί να λαμβάνονται με αποφάσεις Δ.Σ και στο τέλος να απεργούν μόνο τα μέλη του Δ.Σ.
       Για το θέμα της Αυτοαξιολόγησης-Αξιολόγησης θα περίμενα από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να είναι πιο υπεύθυνη ,χωρίς ξύλινη γλώσσα ,χωρίς αφορισμούς και προγραφές.
    Με τις παραπάνω σκέψεις και συναισθανόμενος  τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο κλάδος υποβάλλω την παραίτησή μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για λόγους ευθιξίας, μήπως και έτσι καταφέρω να συγκινήσω κάποιους προκειμένου να ξεφύγουμε από αυτό το ζοφερό αδιέξοδο.
     Θα συνεχίσω με υπευθυνότητα και ρεαλισμό να αγωνίζομαι για το δημόσιο σχολείο και τα νόμιμα συμφέροντα των συναδέλφων.
                                                                       
                                                                              Σας ευχαριστώ
                                                                    
                                                                            Καλαντζής Γιώργος

                                                                          Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Φθ/δας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου