Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το σχολείο θα ορίσει την ημέρα και ώρα λήψης των θεμάτων από την Τράπεζα

Στις προαγωγικές εξετάσεις το κάθε σχολείο  θα λαμβάνει το 50% των θεμάτων από την Τράπεζα των Θεμάτων οποιαδήποτε ημέρα και ώρα θα ορίσει το σχολείο αυτό τις εξετάσεις στα  διδασκόμενα μαθήματα, ανακοίνωσε στη Βουλή ουπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και σημείωσε τα εξής:
Α. Τα θέματα που θα προέρχονται από την Τράπεζα Θεμάτων θα είναι έτοιμα πολύ πιο πριν από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων της Α Λυκείου.
Β. Η αρμοδιότητα συγκρότησης της Τράπεζας Θεμάτων, όσον αφορά το επιστημονικό μέρος, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΙΕΠ, το οποίο
έχει προχωρήσει σε όλα τα  προκαταρκτικά στάδια και διαδικασίες.

Γ. Ο βαθμός της Α Λυκείου θα συνυπολογίζεται στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα  για τον υπολογισμό του Βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσμετράτε και ο «βαθμός  προαγωγής και Απόλυσης» (ΒΠΑ). Για την προσμέτρηση αυτή ο γενικός βαθμός προαγωγής της Α τάξης  Ημερήσιου Γενικού  Λυκείου, ο Μ.Ο των γενικών βαθών προαγωγής των Α και Β τάξεων Εσπερινού Λυκείου, της Β τάξης … εφόσον έκαστος είναι μεγαλύτερος της μιας μονάδας σε σχέση με το Μ.Ο. των τεσσάρων ανά Ομάδα Προσανατολισμού μαθημάτων που εξετάζονται σε Πανελλήνιες Εξετάσεις, αναπροσαρμόζεται ώστε να μην απέχει περισσότερο από μια  μονάδα  από το βαθμό του Μ.Ο. και στη συνέχεια ο αναπροσαρμοζόμενος «προαγωγικός» βαθμός της Α Λυκείου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,4 της Β με συντελεστή 0,7 και ο απολυτήριος της Γ τάξης με συντελεστή 0,9. Το άθροισμα των τριών  διαιρούμενο δια δύο αποτελεί τον Β.Π.Α. Το εν λόγω πηλίκο (και μέχρι του τρίτου δεκαδικού) λογίζεται ως πέμπτος βαθμός για την εισαγωγή του μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

likio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου