Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Προσοχή στη φωτιά των διοδίων πριν καούν τα πάντα

Μπορεί για πολλούς, και μέσα στην κυβέρνηση, το πρωτογενές πλεόνασμα ή το χρέος να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, ένα θέμα που είναι μείζονος σημασίας και μπορεί να τινάξει στον αέρα ακόμη και τις όποιες επιτυχίες που θα ανακοινωθούν, είναι τα διόδια.

Δεν ξέρουμε αν από ουσιαστικής αλλά και επικοινωνιακής πλευράς έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί, όμως, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και καλό είναι να κινητοποιηθούν πριν βρεθούν προ εκπλήξεων. Και σίγουρα πρόκειται για τεράστιο λάθος να ανοίγει ένα τόσο φλέγον θέμα λίγους μήνες πριν από δημοτικές εκλογές. Για πείτε μου, τι περιμένουν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται εντός της Αττικής και πρέπει οι κάτοικοι να πληρώνουν 7 ευρώ για να πάνε σπίτι τους; Ότι θα βρουν ακόμη και τη δική τους ψήφο στην κάλπη;
Αφήστε δε που η υπόθεση των διοδίων, η οποία καίει πολύ κόσμο, ακυρώνει την όποια καλή εικόνα εμφανίζεται στην οικονομία αλλά και την όποια κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται.
Δεν ξέρουμε αν οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν κι εκτός από καμένα κουβούκλια δούμε και τίποτε άλλο. Όμως, πρέπει άμεσα να υπάρξει κινητοποίηση από την κυβέρνηση και να βρει λύσεις, κυρίως για τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Και δεν είναι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Τι θα γίνει με την επιχειρηματική και τουριστική δραστηριότητα σε περιοχές όπως ο Ωρωπός που πόνταραν στις επισκέψεις του κόσμου από άλλες περιοχές της Αττικής;
Προτού η φωτιά γίνει μεγάλη πυρκαγιά και κάψει τα πάντα, πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να δώσει διέξοδο εκεί που φαίνονται μόνο αδιέξοδα. Και καλό είναι όσοι κυβερνητικοί βουλευτές βγαίνουν στα κανάλια να μην επικαλούνται δικαιολογίες τύπου «οι συμβάσεις που υπεγράφησαν το 2007 μας δένουν χειροπόδαρα καθώς δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε». Διότι την ίδια ώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι θα τις αλλάξει, κι έτσι η κυβέρνηση δίνει πάσες στην Κουμουνδούρου να εμφανίζεται υπέρ του λαού.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει τις όποιες λύσεις πρέπει να προωθηθούν στα χέρια του αρμόδιου υπουργού. Διότι, ζήτω που καήκαμε.
Ας ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος με τους εργολάβους ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Είτε να μετακινηθούν οι μπάρες ορισμένα χιλιόμετρα πιο πέρα, είτε να μειωθεί το κόστος των διοδίων για τις κοντινές περιοχές είτε να εφαρμοστεί επιτέλους η πληρωμή με βάση τη χιλιομετρική απόσταση.
Μην καθυστερούν καθόλου οι αρμόδιοι διότι σε άλλη περίπτωση τα διόδια θα γίνουν ταφόπλακα.
http://www.antinews.gr/Antitheseis/Prosokhe-ste-photia-ton-diodion-prin-kaoun-ta-panta_1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου