Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως C4C (δύναμη συντήρησης των φορολογικών συντελεστών!)

Νέα αποκαλυπτική συνέντευξη για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, έδωσε ο βουλευτής και οικονομολόγος, Γιώργος Σταθάκης. Μετά την ξεκάθαρη παραδοχή του ότι η Ελλάδα δεν είναι υπερφορολογημένη και μετά την παραδοχή ότι το επαχθές χρέος της Ελλάδας είναι μόλις 5% (άρα για τι κούρεμα να μιλάμε,) ο κ. Σταθάκης ξαναχτυπά:

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα». «Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό», συμπλήρωσε.
Ουσιαστικά ο κ. Σταθάκης «ψηφίζει» την κυβέρνηση Σαμαρά. Συμφωνεί με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται κι ότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι μια χαρά, άρα δεν χρειάζονται αλλαγές. Μόνο η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί, κάτι που όλος ο κόσμος το λέει, αλλά είναι δύσκολο να γίνει αφού όλοι λίγο πολύ φοροδιαφεύγουν.
Εν πάση περιπτώσει, η τακτική της διπλής γραμμής σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Από τη μια υπάρχουν οι «ριζοσπάστες» που θα καταργήσουν σε μια μέρα και με ένα νόμο το μνημόνιο και θα δώσουν αυξήσεις ενώ θα μειώσουν τους φόρους. Κι από την άλλη υπάρχουν οι «ρεαλιστές» που βάζουν κάτω τα νούμερα, βλέπουν ότι δεν βγαίνει η χώρα με τις μπαρούφες που λέει η άλλη γραμμή και μιλάνε με περισσότερη σοβαρότητα. Ποια γραμμή θα επικρατήσει ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθαρίζει τι θέλει να κάνει για τη χώρα κι όσο βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Θα γίνει επικίνδυνη η κατάσταση αν ο κ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, διότι πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει. Ωστόσο, θα έχει κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό με τις ψευτοεπαναστάσεις του και στο τέλος θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική που ακολουθείται και τώρα.
Και για να μας φύγει η απορία, ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη συντήρησης των φορολογικών συντελεστών, μετονομάζεται σε ΣΥ.ΦΟΡ.ΣΥ. ή -για να είμαστε και trendy- C4C;
Των μνημονιακών;
Αυτών που πίνουν το αίμα των φορολογουμένων με το μπουρί της σόμπας;
Με «ένα νόμο και ένα άρθρο», ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην υπερφορολόγηση των φυσικών προσώπων και θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή!
Το γνωστό παραμύθι της Μεταπολίτευσης σε νέα αριστερού τύπου έκδοση, με «κακό λύκο τη φοροδιαφυγή και κοκκινοσκουφίτσα τους μισθωτούς».
Εκτός κι αν η φορολόγηση με τους ίδιους συντελεστές που θα επιβάλει ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορετικός από του Στουρνάρα, οπότε πράγματι υπάρχει διαφορά.
http://www.antinews.gr/POLITIKE/o-suriza-os-c4c-dunami-suntirisis-ton-forologikon-sunteleston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου