Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Βουλγαρία αντί στην Ελλάδα οι φόροι των αυτοκινήτων

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χάνει καθημερινά σχεδόν το Ελληνικό δημόσιο, εξ αιτίας της «ασχετοσύνης» των αρμόδιων υπουργών οικονομικών, όσον αφορά στο θέμα των αυτοκινήτων. Όπως έλεγαν σε διακομματικό πηγαδάκι βουλευτές, πολλοί φίλοι τους πηγαίνουν στη Βουλγαρία και με 450 ευρώ συστήνουν εταιρεία και παίρνουν βουλγάρικες πινακίδες για τα ΙΧ τους.
Όπως μάλιστα εξηγούσε βουλευτής από τη Βόρειο Ελλάδα , πληρώνουν37 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και 157 ευρώ ασφάλιση…! Και όλα αυτά διότι το υπουργείο Οικονομικών βάζει φόρους πολυτελείας, υψηλά τέλη κυκλοφορίας, τεκμήριο, να υπολογίσουμε και τα έξοδα ασφάλισης και διάφορα χαράτσια με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορο να κατέχεις αυτοκίνητο, αφού όλα όσα καλείσαι να πληρώσεις και ιδιαίτερα αν είναι μεγάλου κυβισμού, να είναι περισσότερα από την σημερινή αξία πώλησής του. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι δεν το καταλαβαίνουν ή δεν το έχουν αντιληφθεί, έλεγαν και όπως συμπεράναμε ετοιμάζονται από την αντιπολίτευση να το καταγγείλουν στη Βουλή, ζητώντας μάλιστα και ποινικές ευθύνες για την αδιαφορία των οικονομικών υπουργών που χάνονται έσοδα για το δημόσιο…!
Απευθυνθήκαμε σε πωλητές αυτοκινήτων και μας επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ. Ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού ΙΧ, οι Βουλγαρικές πινακίδες είναι τζάμπα. Μια σύσταση εταιρείας στη γειτονική χώρα και με τις νέες πινακίδες δεν πληρώνεις τίποτα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χάνει το Ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Θα μπορούσαν λοιπόν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα να το αποτρέψουν χωρίς να διώκουν τους ιδιοκτήτες ΙΧ και με μια σωστή πολιτική να μειώσουν τα κόστη αυτά, ώστε να μην χρειάζεται να στρίβεις δια της Βουλγαρίας…!
Antiκοινοβουλευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου