Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ενοχική Δεξιά είναι παρελθόν

Η δεξιά παράταξη κουράστηκε να πληρώνει το «λάθος» που διέπραξε ……κερδίζοντας τον Εμφύλιο. Και επί χρόνια δεν μπορούσε να απελευθερωθεί από τα ενοχικά της σύνδρομα έναντι της Αριστεράς, τα ψίχουλα αναγνώρισης της οποίας χρησιμοποιούσε ως … παράσημα δημοκρατίας.

Ποιός; Η παράταξη που στον εμφύλιο κράτησε τη χώρα έξω από το ανατολικό συνασπισμό και μετά την πτώση της χούντας, μετά κόπων και βασάνων, απεκατέστησε την ομαλότητα, έλυσε το πολιτειακό που ταλάνιζε τη χώρα επί δεκαετίες, έθεσε τις βάσεις για μια σύγχρονη δημοκρατία και παρέδωσε το 1981 την εξουσία , με υποδειγματικό τρόπο, και με μια οικονομία που θα περάσουν δεκαετίες για να την φτάσουμε ξανά.
Αυτή η παράταξη, λοιπόν, έτρεχε σαν το δαρμένο σκυλί πίσω από την Αριστερά εκλιπαρώντας  …αναγνώριση.
Και μόλις τη μάλωνε, έβαζε την ουρά στα σκέλια και άρχιζε την αυτοκριτική και τις συγνώμες.
Και για να έρθουμε στο σήμερα:
Πρώτον, η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση (και αναφέρομαι στον μηχανισμό της και όχι στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων της) την οποία το πολιτικό μας σύστημα (κάτω από το βάρος της αποτυχίας του) δεν τολμούσε να αντιμετωπίσει. Το ξερίζωμα του καρκινώματος που ακούει στο όνομα της ΧΑ είναι υπόθεση της Δημοκρατίας μας, άρα μας αφορά όλους. Τελεία και παύλα. Και για να σταματήσουμε την ανόητη σπέκουλα κάποιων…..βαρεμένων, ό,τι τάχα μου η ύπαρξη της ΧΑ βολεύει τη ΝΔ: Η ΧΑ βλάπτει η χώρα, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα εκείνων που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση. Επίσης, τελεία και παύλα. Και όποιος θέλει καταλαβαίνει.
Δεύτερον, αυτά που είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, τα λέμε όλοι μεταξύ μας. Και συμφωνούμε κιόλας! Τα περί πολιτικού timing είναι μια ανοησία, γιατί τον πολιτικό χρόνο δεν τον περιμένεις, τον φτιάχνεις. Ενόχλησε ο Λαζαρίδης επειδή είπε αλήθειες και οι αλήθειες, όπως είναι γνωστόν, πονάνε.
Γιατί, αμφισβητεί κανείς ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την ένταση; Θέλετε αποδείξεις;
Δεν ήταν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε …ημερολόγιο τα θλιβερά επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008; Δεν θυμάμαι να τα καταδίκασε ο Πρόεδρος του. Αυτό τι ήταν; Κάλεσμα στην ….ομαλότητα;
Πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και άλλες έκνομες ενέργειες; Υπάρχει κάποια που μου διαφεύγει;
Δεν ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μας …συμβούλευε να μαζέψουμε πέτρες και καδρόνια ενόψει Σεπτεμβρίου; Αν θυμάμαι καλά, παραμένει ακόμα Βουλευτής του;
Αποδοκίμασε ποτέ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλους αυτούς που μιλούσαν για «χούντα Σαμαρά». Κάνει πως δεν θυμάται, αλλά τα βίντεο υπάρχουν!
Αποδοκίμασε ποτέ τις δηλώσεις Παναγούλη;
(διαβάστε περισσότερα εδώ)
Τι είναι όλα αυτά (και λίγα αναφέρω); Ασκήσεις …μετριοπάθειας;
Προφανώς και δεν κινείται όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή αυτή, αλλά αυτές οι φωνές όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά πολλαπλασιάζονται. Και δεν αρκεί η δικαιολογία ό,τι αυτοί που τα λένε εκφράζουν προσωπικές απόψεις. Όσο δεν αποδοκιμάζονται από την ηγεσία, δεν είναι προσωπικές απόψεις.
Τρίτον, είπε, λοιπόν, αυτά που είπε ο Λαζαρίδης και έσπευσαν μερικοί της από εδώ πλευράς να δηλώσουν την …..έκπληξή τους!
Ώστε δεν ισχύει η θεωρία των δύο άκρων Ντόρα μου, ε;
Και τον Παύλο Μπακογιάννη ποιος τον δολοφόνησε; Καμιά …..μετριοπαθής οργάνωση;
Έλεος!
Και Πάκη μου, την Αθήνα ποιός την έκαψε το Δεκέμβριο του 2008; Οι…..νοικοκυραίοι;
Και εσύ Βαγγέλη μου (τον Αντώναρο λέω για να μη παρεξηγηθούμε) θυμάσαι τι έλεγες ως κυβερνητικός εκπρόσωπός όταν έκλειναν δρόμους και λιμάνια οι  ….καταστηματάρχες και …φιλήσυχοι πολίτες;
Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την επιλεκτική μνήμη. Και την πολιτική μικροψυχία και εμπάθεια. Έτερο, ουδέν!
Τέλος, η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται μόνο με νόμους. Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε παρανομία στις κοινωνίες.
Πρέπει, λοιπόν, πρώτα-πρώτα να σταματήσουμε το ποτάμι που τρέφει τη ΧΑ. Και σ’ αυτό το ποτάμι τρέχουν η φτώχεια, ο θυμός και γενική αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος να πράξει τα αυτονόητα.
Δεύτερον, να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας. Να καταργηθεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται ασυλία βουλευτών και υπουργών.
Τρίτον, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμματα και πολιτικοί, οι σοβαροί τουλάχιστον, να πάρουν οριστικό διαζύγιο από το λαϊκισμό και την υποκρισία. Ο λαϊκισμός μας κατάντησε εδώ. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, το ΚΚΕ να κλείνει τις επιχειρήσεις του επειδή δεν …συμφέρουν οικονομικά και από την άλλη να ναρκοθετεί τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν μπορεί το ίδιο να προβαίνει σε αθρόες απολύσεις υπαλλήλων του και να πολεμάει την ….κινητικότητα στο Δημόσιο! Δεν νομιμοποιείται να ζητάει διαφάνεια και να αρνείται τον έλεγχο των οικονομικών του.
Τέλος, πρέπει, επιτέλους, να βγούμε από το καβούκι μας και να μην ντρεπόμαστε να αρθρώσουμε έναν υγιή πατριωτικό λόγο. Η Ελλάδα δεν είναι παρίας. Ούτε τρύπα στη γεωγραφία.  Και ούτε μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών.
Και όσο το πολιτικό μας σύστημα δεν λέει αλήθειες και δεν κάνει τα αυτονόητα το θηρίο της ΧΑ θα τρέφεται.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου