Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

Εντός της εβδομάδας δεσμεύτηκε να φέρει ρύθμιση με την οποία θα κατοχυρώνει οργανική θέση σε κάθε εκπαιδευτικό του δημοσίου, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Κατοχυρώνουμε την ασφάλεια των εκπαιδευτικών με άρθρο που θα δίνει σε κάθε εκπαιδευτικό οργανική θέση. Είναι ένα αίτημα της κοινωνίας και κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και των δασκάλων ώστε απερίσκεπτα να συνεχίσουν το έργο τους δίνοντας τέλος στην ανασφάλεια»,

είπε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος πέραν από τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα απορροφηθούν από τις δομές Υγείας, 925 εξ αυτών θα μεταφερθούν σε οργανικές θέσεις που προέκυψαν για τα δημόσια ΙΕΚ.

Αναφερόμενος τέλος στους διοικητικούς υπαλλήλους των ανώτατων ιδρυμάτων που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα, είπε ότι «δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα» και πως είναι δύο ή τρία μεγάλα ιδρύματα που έκαναν αθρόες προσλήψεις. «Και εκεί λέμε προχωρήστε σε αξιολογήσεις των δομών σας και αν υπάρχουν υπεράριθμοι, δώστε πλάνο», είπε, υποστηρίζοντας ότι «δεν κάνουμε οριζόντιες ενέργειες» και πως οι υπεραριθμίες μέσα από την διαπανεπιστημιακή κινητικότητα θα πρέπει να ρυθμιστούν.


Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου