Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αποκαλύπτουμε το σχέδιο για τη νέου τύπου εφεδρεία


Το γνωστό γνωμικό «αλλού τα κακαρίσματα αλλού γεννούν οι κότες», δεν αποκλείεται να δούμε το επόμενο διάστημα με αφορμή την εφαρμογή του νέου τύπου εφεδρείας που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Πρόκειται για το σχέδιο που θα φέρει εκτός δημοσίου –για πρώτη φορά – περίπου 35.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε δυο δόσεις (το 2013 και το 2014) και με κριτήρια απολύτως… αξιοκρατικά. Σαν και αυτά με τα οποία προσλήφθηκαν…
Το σχέδιο θα εξαιρεί από τη διαδικασία εφεδρείας (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) μόνο όσους μπήκαν στο πολυπόθητο δημόσιο με «δόντι» ή με «μπάρμπα στην Κορώνη», δηλαδή αυτούς που δεν μετείχαν σε καμιά διαγωνιστική διαδικασία…
Ποιοι είναι αυτοί; Και γιατί θα προκαλέσουν τις αντιδράσεις όχι μόνο του κ. Κουβέλη αλλά και άλλων;

Μα, όλοι όσοι προσλήφθηκαν από υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι είχαν βρει «παράθυρα» να βάζουν τα ρουσφέτια τους στο δημόσιο. Και μάλιστα σε θέσεις μόνιμες… Όλοι αυτοί λοιπόν, καθώς και όσοι ελέγχονται πειθαρχικά, θα πάρουν την άγουσα προς την έξοδο.
Και αυτοί είναι που θα αποτελέσουν τη συμμετοχή του κρατικού τομέα στην κρίση (σε έμψυχο υλικό) καθώς ο ιδιωτικός τομέας έχει χάσει ήδη περίπου 750.000 εργαζόμενους τα τελευταία δυο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου