Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Το μεγάλο λάθος όσων πολεμούν την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»


Το περιστατικό της δολοφονίας ενός 19χρονου Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας από άγνωστους οι οποίοι νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε άλλους αλλοδαπούς, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογες φονικές επιθέσεις που είχαμε το τελευταίο διάστημα.
Είναι προφανές ότι κάποιοι -άγνωστοι προς το παρόν- έχουν αποφασίσει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να «λύσουν» το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με τον τρόπο που αυτοί νομίζουν πιο αποτελεσματικό.
Η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος μέχρι τώρα δίνει δείγματα σοβαρής δουλειάς, ήταν έντονη. «Η Πολιτεία -είπε- θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν».
Ο κ. Δένδιας ζήτησε να εντοπισθούν οι δράστες της επίθεσης και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει να γίνεται με τους δράστες κάθε εγκλήματος αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής.

Η δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για κανέναν φονιά ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα.
Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως είναι επιτακτική η ανάγκη το κράτος και μόνο να είναι εκείνο που θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» που συνεχίζεται από την Αστυνομία καθημερινά πρέπει να ενταθεί και να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.
Οσοι δημοσίως διαμαρτύρονται γι αυτή την επιχείρηση επικαλούμενοι έωλα επιχειρήματα, ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών και εκθέσεις οργανώσεων που ζουν στον κόσμο τους, μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν ακόμα και στους ίδιους τους μετανάστες.
Γιατί όσο δεν αντιμετωπίζεται συστηματικά το πρόβλημα από το ίδιο το κράτος, τόσο θα πληθαίνουν περιστατικά όπως αυτό με την δολοφονία του Ιρακινού χθες κι αύριο οποιουδήποτε κυκλοφορεί νύχτα στο κέντρο της Αθήνας και δεν μιλά Ελληνικά...

Σωτήρης Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου