Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εφεδρεία για τους συγγενείς των πολιτικών.


Η πρόταση είναι απλή και μπορεί να υλοποιηθεί σε λίγες μόνο μέρες.Θα δείξει αν ο κ. Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν πραγματικά την πρόθεση και την διάθεση να αλλάξουν κάτι στη νοοτροπία αυτής της χρεοκοπημένης χώρας.Θα αποδείξει ότι, επιτέλους κάτι αλλάζει και ότι οι πολιτικοί πληρώνουν κι εκείνοι με τη σειρά τους την κρίση με θυσίες.
Η νέα εφεδρεία για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι προ των πυλών και χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν , όπως όλα δείχνουν, τη δουλειά τους. Προτού ξεκινήσουμε να αναζητούμε ποιοι θα είναι οι άτυχοι που θα φύγουν, ας δώσει εντολή ο πρωθυπουργός να μπουν σε εφεδρεία πρώτα όλοι οι συγγενείς πολιτικών που διορίστηκαν στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια.
Ολοι εκείνοι οι γιοί ,κόρες ,σύζυγοι,αδέλφια, ανίψια και φίλοι που βρέθηκαν να εργάζονται στα γραφεία βουλευτών και υπουργών για να μονιμοποιηθούν στη συνέχεια ως υπάλληλοι της Βουλής και των υπουργείων με νόμο που είχαν φτιάξει οι πολιτικοί για να εξυπηρετούν τους δικούς τους ανθρώπους.
Ας αρχίσει λοιπόν η εφεδρεία από την κόρη του κ.Θόδωρου Πάγκαλου, που από το γραφείο του βρέθηκε υπάλληλος της βουλής κι από εκεί στον Δήμο Αθηναίων,την κόρη του κ.Δημήτρη Σιούφα, που επίσης έγινε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής, την κόρη του κ.Βύρωνα Πολύδωρα που διορίστηκε πριν από λίγες μέρες και τη σύζυγο του κ. Νίκου Νικολόπουλου. Από εκατοντάδες άλλες ανάλογες περιπτώσεις συγγενών που μπήκαν από το παράθυρο στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ χωρίς εξετάσεις και χωρίς μόρια.
Η υπαγωγή τους στο καθεστώς της εφεδρείας θα είναι το καλύτερο μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης που μπορεί να στείλει αυτή η κυβέρνηση.Θα το τολμήσει.Δύσκολο έως απίθανο,,γιατί οι θυσίες είναι αναγκαίες και απαραίτητες,αλλά συνήθως όταν αφορούν τους άλλους......

Αντώνης Σρόιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου