Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση για το Pressing: Οριακά με 24,3% προηγείται η ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 21,7% και ΠΑΣΟΚ 12%

Προβάδισμα 2,6 μονάδων στη Νέα Δημοκρατίαδίνει νέα δημοσκόπηση για το περιοδικό των πρώην εργαζομένων της Απογευματινής, Pressing. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα σε επτακομματική Βουλή. 


Η ΝΔ προηγείται με 24,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 21,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12%. Τέταρτο κόμμα οιΑνεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7%. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθεροποιείται στο 6,3% ενώ τα ποσοστά του ΚΚΕ κατεβαίνουν στο 6%. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνει 5,9%. 


Η Δράση συγκεντρώνει μόλις το 1,9% των ψήφων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,5%, το ΛΑΟΣ στο 1,3%.
 


Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φθάνει το 10,4%.


Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με διαφορά 15 μονάδων, με το 53% των ερωτηθέντων βλέπει «πρωτιά» της Ν.Δ. και το 38%  να θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση επαναβεβαιώνει το γεγονός ότι ο δικομματισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αθροίζουν ποσοστό 36,3% στην πρόθεση ψήφου το οποίο φτάνει το  40,3 % με τις αναγωγές ενώ ένας στους δυο ψηφοφόρους θεωρεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να ανακάμψουν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.


Στην ερώτηση «ποιος είναι ο πολιτικός αρχηγός που μπορεί να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ» το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά είναι συντριπτικό έναντι των υπολοίπων αρχηγών ,αφού οι πολίτες τον εμπιστεύονται σε ποσοστό 31% , ενώ τον Β. Βενιζέλο εμπιστεύεται το 16% και τον Αλέξη Τσίπρα το 11% των ερωτηθέντων, δηλαδή λιγότεροι  από τους μισούς από όσους δηλώνουν πως θα τον ψηφίσουν. Σε ο,τι αφορά στην κυβέρνηση της επόμενης μέρας οι πολίτες επιλέγουν οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας . Οι ψηφοφόροι στην πλειοψηφία τους (52%) εμφανίζονται βέβαιοι πως αυτές οι εκλογές θα αναδείξουν κυβέρνηση, είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των πολιτών (43%) οι οποίοι θεωρούν πως ούτε αυτή τη φορά θα προκύψει κυβέρνηση.


Σε ερώτηση «Ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς πιστεύετε ότι έχει κρυφή ατζέντα και λέει ψέματα στο λαό», «Όλοι» απαντά το 42%. Το 27% απαντά Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς και το 25% θεωρεί ότι λέει ψέμματα ο Αλέξης Τσίπρας. 




Το περιοδικό Pressing κυκλοφορεί πρώτη φορά σήμερα από τους πρώην εργαζομένους της εφημερίδας «Η Απογευματινή» με ένα ντοκουμέντο με τους μυστικούς διαλόγους του Καραμανλή με τον Ομπάμα και όλο το παρασκήνιο για πώς φτάσαμε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου