Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μόντι: Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία


«Το να έχεις άλλους να σου λένε “ορίστε τα χρήματα αλλά εγώ αποφασίζω” πρέπει να είναι μία τρομερή, τρομερή ταπείνωση.Η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της, βρίσκεται κάτω από της οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εκτίμησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι η χώρα μας έχει παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία στους πιστωτές της.


«Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Ωστόσο, νομίζω ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι το θετικότερο τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλους εμάς», τόνισε ο Μόντι μιλώντας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη σε τηλεοπτική εκπομπή στην ιταλική τηλεόραση.

Ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε «τρομερή ταπείνωση» τη συμπεριφορά των δανειστών που θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιοι μονομερώς για την Ελλάδα επειδή δίνουν τα χρήματα: «Το να έχεις άλλους να σου λένε “ορίστε τα χρήματα αλλά εγώ αποφασίζω” πρέπει να είναι μία τρομερή, τρομερή ταπείνωση» τόνισε και συμπλήρωσε με νόημα: «Η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της, βρίσκεται κάτω από της οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο ίδιος, άσκησε κριτική και στην Ευρώπη κατηγορώντας την για «βραχυπρόθεσμη οπτική» και εξήγησε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα χρειαστούν πολύ περισσότερο από τα 3 χρόνια που δίνονται ως χρονικός ορίζοντας.

Τέλος, ο Μόντι αναφέρθηκε και στα ευρωομόλογα, υπογραμμίζοντας ότι η Ιταλία είναι υπέρ και η ώρα που θα γίνουν πραγματικότητα δεν απέχει πολύ.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου