Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Στροφή 180 μοιρών στην Συγγρού και από την επιλογή να μείνουν μακριά από τα ντιμπέιτ πλέον το επικοινωνιακό επιτελείο τάσσεται υπέρ της τηλεοπτικής αναμέτρησης τουλάχιστον με τον Αλέξη Τσίπρα. 
 
Επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς ζητά να διασταυρώσει το ξίφος του με τον Αλέξη Τσίπρα. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν φέρει στην πλάτη του ούτε σκάνδαλα, ούτε υπόγειες διαδρομές ούτε περίεργες συμφωνίες. 

Πρόκειται για ένα πρόσωπο καθαρό καθώς έμεινε μακριά από τα διαπλεκόμενα τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον όσοι τον γνωρίζουν, του αναγνωρίζουν την ικανότητα της έκφρασης πέρα από τον ξύλινο λόγο αλλά με τεκμηριωμένες θέσεις. 


Εκ του αποτελέσματος πλέον κρίνοντας, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου -κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων από το επικοινωνιακό επιτελείο- ήταν η άρνηση της Συγγρού να σηκώσει το γάντι που έριχνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για ένα ντιμπέιτ τουλάχιστον. Ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να έχει κανέναν λόγο, κρύφτηκε και οι ψηφοφόροι της παράταξης έδειξαν την αποδοκιμασία τους. 

Οι υπεύθυνοι για την επικοινωνιακή αυτή ήττα δεν είναι άλλοι από τους κ.κ. Μουρούτη και Μιχελάκη οι οποίοι για άγνωστους λόγους συνέστησαν (σχεδόν επέβαλλαν) στον πρόεδρο της ΝΔ να μην... εκτεθεί! Να μην εκτεθεί απέναντι σε ποιον; Τον Ευάγγελο Βενιζέλο του μνημονίου και συνυπεύθυνου για τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία τρία πλέον χρόνια στην χώρα. 

Έστω και αργά ο Αντώνης Σαμαράς κατάλαβε τα επικοινωνιακά σφάλματα των περασμένων εκλογών και πλέον όλες οι αποφάσεις στρατηγικής περνούν από τον ίδιο. 

Εκείνος είναι που ξεχώρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως κύριο αντίπαλό του κυρίως δε λόγω του αντιμνημονιακού αλλά κενού περιεχομένου λόγου του. Ο πρόεδρος της ΝΔ στόχο έχει να εκθέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύοντας τις τούμπες και τις αντιφάσεις. 
Εκείνο που πλέον θα πρέπει να εξετάσει ο Αντώνης Σαμαράς είναι σε ένα από τα ντιμπέιτ να είναι - πλην του Τσίπρα- και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος φέρει και όλο το βάρος του ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ. Είναι πια ξεκάθαρο πως πλησιάζοντας προς τις εκλογές επιβάλλεται να σηκώσει ο ίδιος όλο το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας για να φανεί και η υπεροχή του έναντι των αντιπάλων του. 

Φυσικά, ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να υποδείξει και ένα ακόμα ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Η ΝΔ ζημιώθηκε από την απουσία της Χρυσής Αυγής στην πρώτη αναμέτρηση. Είναι τώρα η ώρα για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο αυτού του κόμματος όχι μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές χάδια αλλά από την πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση στο γυαλί.


 Η αποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου