Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γιατί προσκλήθηκε στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ο ύπαρχος Παπακωνσταντίνου;


Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για την περίφημη λέσχη Bilderberg κατά καιρούς. Ότι είναι τα πραγματικά αφεντικά του κόσμου, ότι στις ετήσιες εκδηλώσεις της ουσιαστικά σχεδιάζεται η παγκόσμια πολιτική και οικονομική κατάσταση, ότι είναι μασωνική οργάνωση, ότι γίνονται σημεία και τέρατα.
Ποια είναι η αλήθεια και ποια η φήμη και το ψέμα, δε μπορεί κανείς να το πει αφού οι συμμετέχοντες δε μιλάνε, κάτι σαν ομερτά δένει τα μυστικά της περιβόητης αυτής λέσχης. Για φέτος λοιπόν η ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σ’ αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τρεις Έλληνες: Το ισόβιο μέλος της, Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσουκάλης.
Μας κάνει εντύπωση η συμμετοχή του κ. Παπακωνσταντίνου, γνωστού και ως «ύπαρχου» του Τιτανικού. Είναι άραγε η πρόσκλησή του η επιβράβευση της μεγάλης επιτυχίας του ως υπουργός Οικονομικών;

Διότι εδώ στην Ελλάδα ούτε βουλευτής εξελέξη κι ο κόσμος τον βλέπει και τον φτύνει. Αγαπημένο παιδί του Γ. Παπανδρέου αλλά και των μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών μέσα σε λίγους μήνες στο υπουργείο Περιβάλλοντος μπόρεσε και τα κανόνισε όλα. Μέχρι και άδεια στον Μπόμπολα για τον χρυσό της Χαλκιδικής έδωσε.
Όσο για τη θητεία του στη θέση του τσάρου, η επιτυχία του είναι τεράστια και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Αυτός  ο μαθητευόμενος μάγος διαπραγματεύτηκε τις πιο κρίσιμες υποθέσεις της Ελλάδας και από όλους κρίνεται τώρα ως αποτυχημένος.
Ποια είναι άραγε η δουλειά του στη λέσχη; Για ποιο λόγο προσκλήθηκε;
Η Λέσχη είναι μια ετήσια σύναξη 120-130 προσωπικοτήτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των ΜΜΕ. Η ελιτίστικη αυτή ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γεγονός που δίνει τροφή και υλικό στους λάτρεις της συνωμοσιολογίας. Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, εξ ου και το όνομά της. Η πρωτοβουλία ανήκε σε ομάδα προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον εξόριστο Πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ και τον Βέλγο πρίγκηπα Βερνάρδο, που ανησυχούσαν για την αύξηση του Αντιαμερικανισμού και της επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη. Πρότειναν μια διεθνή συνδιάσκεψη, που θα έφερνε κοντά Αμερικανούς και Ευρωπαίους, με στόχο την αλληλοκατανόηση των δύο πλευρών.
Μεταξύ των θεωριών για την ελιτίστικη αυτή ομάδα είναι ότι:
Προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των υπερμάχων της Παγκοσμιοποίησης.
Προσπαθεί να διαλύσει τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, με σκοπό τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση και η μοίρα του πλανήτη καθορίζεται από τις ετήσιες συνεδριάσεις της.
Από την άλλη, δημοσιογράφοι που έχουν παρακολουθήσει ως προσκεκλημένοι τις συνεδριάσεις της ισχυρίζονται ότι δεν διαφέρουν από ένα διεθνές σεμινάριο ή ένα συνέδριο μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου