Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο επόμενος Υπουργός Παιδείας στην ΟΛΜΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες των τελευταίων ημερών ότι επόμενος Υπουργός Παιδείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ. Κουράκης.


Η χθεσινή παρουσία κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή τον βουλευτή του κόμματος και υπευθύνου τομέα παιδείας κ. Κουράκη στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες των τελευταίων ημερών ότι επόμενος Υπουργός Παιδείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ. Κουράκης.
Το κλιμάκιο συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Σε ερωτήσεις των μελών της ΟΛΜΕ σχετικά με το θέμα των μισθών, της επιμόρφωσης και της χρηματοδότησης της παιδείας ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύτηκε
συγκεκριμένα για κάτι, αλλά παρέπεμψε στις θέσεις της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (της παράταξης στην ΟΛΜΕ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).
Οι φήμες φέρνουν και κάποιο άλλο πρόσωπο γνωστό στα της παιδείας να αναλαμβάνει το Υφυπουργείο της Παιδείας σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ( σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό το πρόσωπο είναι η κ. Ρεπούση (Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ), γνωστή για το βιβλίο της Ιστορίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ
Προσωπική ζωή και επαγγελματική σταδιοδρομία
Ο Τάσος Κουράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Αποφοίτησε από το Ε' Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ στο εργαστήριο γενετικής και έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου, χωρίς όμως να ασκεί την ιατρική ως επάγγελμα. Ασχολείται εδώ και 27 χρόνια αποκλειστικά με τη διδασκαλία και την έρευνα, μετεκπαιδεύτηκε στην Σκωτία, Αγγλία και Ολλανδία, στην κυτταρογενετική, στην προγεννητική διάγνωση και στη συμβουλευτική γενετική. Στον ερευνητικό τομέα ασχολείται κυρίως με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο γενετικό υλικό του ανθρώπου. Οι εργασίες του που αφορούν στην επίδραση των φυτοφαρμάκων στο γενετικό υλικό των αγροτών είναι οι πρώτες που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένος με την Κάριν Γραμμενίδου, και έχουν τρία παιδιά, το Στέλιο τον Κωστή και τον Ορέστη.
Συγγραφικό έργο
Πέρα από τις επιστημονικές εργασίες που έχει δημοσιεύσει σε έγκυρα περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές:
«Ιχνηλατώντας το παρόν», εκδ. Παρατηρητής, 1995,
«Η λίμνη Βικτορία», εκδ. Παρατηρητής, 1997,
«Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν» εκδ. Ίνδικτος, 2002,
καθώς και μία συλλογή με δοκίμια:
«Τα παρεκκλίνοντα» εκδ. Παρατηρητής, 2002.
Επίσης, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που αφορούν στην πολιτική, την παιδεία, την υγεία, τη γενετική, την κλωνοποίηση, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα ναρκωτικά κ.α.
Πολιτική και συνδικαλιστική δράση
Εντάχθηκε στο ΚΚΕ ως μέλος από το 1975 έως το 1990. Από το 1990 και μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στο Συνασπισμό και είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Θεσσαλονίκης. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος και μέλος νοσοκομειακών επιτροπών, καθώς και μέλος του Δ.Σ του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε γραμματέας του ίδιου συλλόγου την περίοδο 2000-2003. Το 2002 και 2004 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας». Στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ που διεξήχθηκε το 2004 εκλέχθηκε μέλος της κεντρικής πολιτικής του επιτροπής (ΚΠΕ).[εκκρεμεί παραπομπή] Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009 και του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ.[1]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ
Η Μαρία Ρεπούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο της. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σορβόννη από όπου πήρε το διδακτορικό της στην ιστορία. Εργάστηκε στη συνέχεια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατόπιν, από το 1993 μέχρι σήμερα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι σήμερα αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας και ιστορικής εκπαίδευσης στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τα φοιτητικά της χρόνια, η Μαρία Ρεπούση στρατεύτηκε στην υπόθεση της ανανεωτικής αριστεράς. Οργανώθηκε στο Ρήγα Φεραίο και  ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης του ΡΦ Πειραιά. Στη συνέχεια πέρασε στο ΚΚΕ εσωτερικού όπου και διατέλεσε μέλος της ΚΕ. Παρέμεινε στη συνέχεια ανένταχτη αριστερή μέχρι τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στο γυναικείο κίνημα και ήταν μέλος της Ομάδας Γυναικών Πειραιά. Με τον Πειραιά ασχολήθηκε και ως μέλος της επιτροπής πόλης Πειραιά αλλά και αργότερα από τις γραμμές του πειραϊκής δημοτικής κίνησης το Λιμάνι της Αγωνίας. Η Μαρία Ρεπούση ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού και Παρέμβασης Η Αριστερά Σήμερα [ΑΡΣΗ] που ίδρυσε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και συμμετείχε ενεργά σε κινήσεις μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συμμετέχει επίσης στο ΔΣ του Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης που διαδέχθηκε την ΑΡΣΗ μετά το θάνατο του Μιχάλη.
Η Μαρία Ρεπούση είναι σήμερα μέλος της Κεντρικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας.
Η Μαρία Ρεπούση δεν επιδίωξε και δεν είχε ποτέ κανένα δημόσιο αξίωμα. Είναι  για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής.
Αποφάσισε να διεκδικήσει τη ψήφο σας γιατί πιστεύει στη Δημοκρατική Αριστερά και στη δυνατότητά της ν’ ασκήσει υπεύθυνη πολιτική υπερασπιζόμενη και τους πολίτες καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζική ανανέωση και νέα πρόσωπα που δεν έχουν την ευθύνη για τη χρεωκοπία της χώρας
Θεωρεί επίσης ότι ο Πειραιάς αξίζει καλύτερη τύχη και ότι οι βουλευτές που θα εκλέξει οφείλουν να έχουν σημαντική συμβολή σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου