Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

                                                 

                                                
                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Νομού Φθιώτιδος εύχεται σε όλους καλή χρονιά με υγεία, δημιουργία και αγωνιστική διάθεση 
Η συγκυβέρνηση εφαρμόζοντας τη μνημονιακή της τακτική, συνεχίζει να επιτάσσει και να διατάσσει την υλοποίηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Εσχάτως, εισήγαγε το μέτρο της αυτοαξιολόγησης σαν προάγγελο της αντιδραστικής αξιολόγησης.
Ποια πρέπει να είναι η απάντηση του κλάδου ενάντια σ’ αυτή τη νέα εξέλιξη;
Δυστυχώς η Ο.Λ.Μ.Ε -των αριστερών πλειοψηφιών- χωρίς δική της θέση, προτείνει τη μη συμμετοχή στη διαδικασία. Απειλεί διευθυντές, σχολικούς συμβούλους και καθηγητές με το επαχθές μέτρο της διαγραφής από τα μέλη της. Άραγε εξέτασε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στους μη συμμετέχοντες στην αυτοαξιολόγηση; Θα νίπτουν τας χείρας τους όπως έκαναν και με την επιστράτευση; Αρωγός στις θέσεις τους αυτές, είναι και η Ε.Λ.Μ.Ε Φθιώτιδος, ως φαίνεται και από την ανακοίνωσή της.
Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Φθιώτιδος, ως παράταξη της συνέπειας και της σύνεσης δεν βιάστηκε να κρίνει την ιδεολογική τοποθέτηση των παρατάξεων που εκπροσωπούν το Προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. Δυστυχώς και εδώ έδειξαν το «αριστερό» τους προσωπείο, αποβάλλοντας τον «ανεξάρτητο» μανδύα!
Η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών δεν είναι ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης η οποία θα είχε στόχο έναν καλύτερο εκπαιδευτικό και ένα δημόσιο σχολείο που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Έχει καταθέσει δε πριν από χρόνια την πρότασή της.
Η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση όπως προωθείται από το Υπουργείο με τους Νόμους 3848,4024, βρίσκει αντίθετη τη Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών, η οποία θα αγωνιστεί για τη μη εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απαραίτητες διαδικασίες απόρριψης του μέτρου. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τους Συλλόγους Καθηγητών με τη διενέργεια ψηφοφορίας σε κάθε σχολείο (κάλπη). Πιστεύουμε έτσι, ότι θα είναι πιο αντιπροσωπευτική η απόφαση που θα ληφθεί και θα θέσει τον καθένα προ των ευθυνών του.
Υ.Γ: Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή, ποιοί Σχολικοί Σύμβουλοι υποστηρίζουν εξ αποστάσεως τα καθήκοντά τους;



Για το Δ.Σ της Δ.Α.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου