Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τι του λείπει του ψωριάρη… σκι και σαλέ και χαβιάρι

Το ακούσαμε κι αυτό. Πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την  υιοθέτηση του ευρωπαϊκού θεσμού της «λευκής εβδομάδας» ή της «σχολικής ανάπαυλας» όπως θα τιτλοφορείται στη χώρα μας που θέλει τα σχολεία να κλείνουν για μια εβδομάδα μέσα στο χειμώνα για να πηγαίνουν τα παιδιά για σκι.
Στόχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με αυτή την πρόταση, είναι να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβάντη, μάλιστα, θα δοθούν στις οικογένειες κίνητρα για να κάνουν εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα, κατεβάζοντας τις τιμές στα ξενοδοχεία έως και κατά 50%.
Κι επειδή θα χαθούν κάποια μαθήματα οι ξενοδόχοι λένε ότι αυτά μπορούν να αναπληρωθούν με κατάργηση των περιπάτων ή εκδρομών που είναι πέντε μέσα στη σχολική χρονιά ή επιμήκυνση της σχολικής περιόδου.
Απ’ ότι καταλαβαίνουμε, στην Ελλάδα της κρίσης, των 2 εκατ. ανέργων, των μισθών των 450 ευρώ και κάτω, των φόρων που έχουν τσακίσει τις οικογένειες και των απανωτών περικοπών, αυτό που λείπει είναι μια εβδομάδα διακοπών για σκι.
Θα σπεύσουν εκείνη την εβδομάδα οι οικογένειες να κλείσουν διακοπές στα ξενοδοχεία που θα είναι φθηνότερα, έτσι για να… αποφορτιστούν από τα καθημερινά προβλήματα. Να ξεφύγουν από το δράμα τους, που θα έλεγε και ο Μισέλ Λιάπης.
Εδώ ο κόσμος δεν πάει διακοπές το καλοκαίρι ούτε μέχρι το πατρικό και θα αφήσουν όλοι τις δουλειές τους να τρέχουν στα βουνά για να ενισχύσουν τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Μπράβο στους εγκέφαλους που σκέφτονται πως οι Έλληνες έχουν λεφτά για διακοπές και χρόνο να τα σπαταλήσουν μέσα στο χειμώνα.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα μήπως να μας απαντήσουν οι ξενοδόχοι ή τα υπουργεία που αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση, τι θα τα κάνουν τα παιδιά τους οι οικογένειες που δεν έχουν να πάνε διακοπές; Που θα τα αφήσουν όταν πατέρας και μάνα τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για το μεροκάματο;
Κι επίσης, πόσο ανόητος μπορεί να είναι αυτός που σκέφτηκε ότι μπορούν να αντικατασταθούν οι εκδρομές στα μουσεία και τα θέατρα που πάνε συνήθως τα παιδιά;
Εχουμε χάσει τη μπάλα εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου