Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Επιμήκυνση του σχολικού έτους προαναγγέλλει ο Αρβανιτόπουλος

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε επιμήκυνση του σχολικού έτους, σε μείωση των αργιών και αλλαγή της διδακτέας ύλης στα σχολεία, παρουσιάζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 


Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ.Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι από τους 1.870 εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι 1.404 επανατοποθετήθηκαν, πάντα με στόχο την καλύτερη στελέχωση των ιδρυμάτων. Για τις ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ο υπουργός τόνισε ότι αυτές θα αναπληρωθούν, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα μέχρι τον Αύγουστο.


Ο υπουργός προαναγγέλλει αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια και στη διδακτέα ύλη, που θα «δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται ο μαθητής και όχι ο καθηγητής, για να συμπληρώσει τις ώρες του». Υπογραμμίζει πως οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο λύκειο θα ισχύσουν στο ακέραιο από τη φετινή χρονιά και τα μισά θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της Α Λυκείου θα προέρχονται από την Τράπεζα Θεμάτων.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι στο σχολικό έτος «περισσεύουν οι αργίες» και προαναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα στοχεύουν στην αύξηση της διάρκειας του σχολικού έτους.


Στο πλαίσιο που θέτει ο υπουργός Παιδείας μελετάται η έναρξη του σχολικού έτους στις 5 Σεπτεμβρίου, η επιστροφή στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου (και όχι στις 8) και την Τετάρτη του Πάσχα αντί τη Δευτέρα του Θωμά.


Τέλος επαναλαμβάνει τη θέλησή του να προχωρήσει στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις «κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας και όχι μιας πλειοψηφίας που επιζητεί την αξιολόγηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου