Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σε έλεγχο πτυχίων και πιστοποιητικών θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας

Σε έλεγχο της νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας μετά το υπ' αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΕΧ-363) έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Όπως έχουμε αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει παράταση στην όλη διαδικασία από τρείς σε οκτώ μήνες και αναμένει την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου.

Η διαδικασία για τον έλεγχο των πτυχίων και πιστοποιητικών έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας τα έγγραφα που ζητά να προσκομιστούν παρουσιάζονται πιο κάτω.  Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας τα έγγραφα θα προσκομισθούν σε δύο αντίγραφα  συνοδευόμενα με συμπληρωμένη και τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.


Έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν, σύμφωνα με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας:

Α) Τίτλοι σπουδών:

Πτυχίο Πανεπιστημίου εσωτερικού

Πτυχίο Πανεπιστημίου εξωτερικού (με τη σχετική ισοτιμία ή επανεκπαίδευση)

Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή Πτυχίο Σχολής Νηπιαγωγών

Διδασκαλείο / Εξομοίωση / Μετεκπαίδευση

Πτυχίο Π.Τ.Δ.Ε. ή Πτυχίο Τ.Ε.Π.Α.Ε.

Πτυχίο Τ.Ε.Ι. / Κ.Α.Τ.Ε.Ε. (για τον κλάδο διορισμού)

Δεύτερο, τρίτο κ.λ.π. πτυχίο

Παιδαγωγική κατάρτιση (ΠΑ.ΤΕ.Σ./ ΣΕΛΕΤΕ / Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.)

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή Μεταπτυχιακό Ειδ. Αγωγής

Διδακτορικό δίπλωμα ή Διδακτορικό Ειδ. Αγωγής

Τ.Π.Ε. Α' ή Β' Επιπέδου

Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων 400 ωρών

Εξάμηνη ή Ετήσια Επιμόρφωση

Πτυχία Ξένων γλωσσών

Σημειώνεται ότι τα έγγραφα θα προσκομισθούν σε δύο αντίγραφα  συνοδευόμενα με συμπληρωμένη και τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι πρέπει να συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν  τα έγγραφα  (στα οποία θα επισυνάπτονται οι Υπεύθυνες Δηλώσεις των εκπαιδευτικών) στη Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας, μέσα σε φάκελο με το όνομα του σχολείου, μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί στη διασταύρωση της νομιμότητάς τους με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες αρχές εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

Καλόγηρος Βασίλειος-news,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου