Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ γρηγορείτε. Το κόμμα του Βενιζέλου… αναστήθηκε


Αν πιστέψουμε τα όσα λέει η Ιπποκράτους, πάνω από 100.000 φίλοι του ΠΑΣΟΚ, πήγαν να ψηφίσουν για τους 2.000 – 2.500 συνέδρους που θα πάνε στο κρίσιμο συνέδριο. Δεν είχαν τι να κάνουν μια τόσο όμορφη μέρα όπως η Κυριακή και 100.000 άνθρωποι πήγαν να κάνουν… χαρούμενο το Βενιζέλο.
Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ παίρνει 7%, δηλαδή γύρω στους 350-400 χιλιάδες ψηφοφόρους. Με απλά
λόγια πήγε σχεδόν 1 στους 4 από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσει τους συνέδρους. Εξωπραγματικό. Μάλλον στο κόμμα του κ. Βενιζέλου, όπου παίζουν καρεκλιές και γροθιές, δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν κι απλά… ψηφίζουν.
Από την άλλη, θα θυμηθούμε την εκλογή του Βενιζέλου όπου υποτίθεται ότι πήγαν πάνω από 200.000 «πράσινοι» αλλά οι φήμες έλεγαν ότι εξελέγη με 50.000 κι αν.
Για να μην πούμε την περίφημη ψηφοφορία για τον Γ. Παπανδρέου που δεν είχαν τι να κάνουν 1 εκατ. Έλληνες και πήγαν να ψηφίσουν τον μετέπειτα καταστροφέα της χώρας.
Λες κι εκεί στην Ιπποκράτους ζουν με την κάλπη στην αγκαλιά, αναπνέουν με τα ψηφοδέλτια.
Υπάρχει, όμως, και άλλη φήμη η οποία λέει ότι πράγματι πάνω από 100.000 ήταν οι ψηφοφόροι μόνο που ήταν… περιφερόμενοι. Πήγαιναν πότε στο ένα και πότε στο άλλο τμήμα και γέμιζαν τι κάλπες του ΠΑΣΟΚ και τα περήφανα στήθη του Βενιζέλου.
Συγκινημένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους πάντες για την εκπληκτική προσέλευσή τους και έδωσε το σήμα για.. πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, ασχέτως αν στα παρασκήνια τρώγονται οι βενιζελικοί με τους παπανδρεϊκούς και πολλές άλλες συνιστώσες.
Κι έτσι νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι θα αναστηθεί ένα χρεοκοπημένο κόμμα, μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος. Πιστεύει ότι με τερτίπια εντυπωσιασμού και γιαλαντζί εκλογές θα ξαναφέρει τον κόσμο στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που κάποιοι ακούνε το όνομα και βλέπουν τα σύμβολα και παθαίνουν κρίση. Αν ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι θα ξαναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ με παλιά υλικά και άθλιες συνταγές αποτυχίας, είναι γελασμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου