Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τα "μαργαριτάρια" φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου


Ο καθηγητής Δημόσιας Διοικησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δονάτος Παπαγιάννης δημοσίευσε ένα άρθρο, σε site της Θεσπρωτίας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, με τα «μαργαριτάρια» των φοιτητών του, στο ερώτημα που τους...
έθεσε «Αν η τρόικα αποτελεί όργανο της ΕΕ».

Οι απαντήσεις έχουν ως εξής:
  • «Η Τρόικα θεωρείται όργανο της ΕΕ εφόσον αποτελεί ένα οικονομικό επιτελείο εντασσόμενο στην Γερμανία ως μέλος της ΕΕ που διευθύνει και διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. Αποτελεί με άλλα λόγια όχι απλό αλλά μικτό όργανο της ΕΕ»
  • «Η τρόικα αποτελεί οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, όπου εποπτεύει (δυστυχώς) την Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρείται όργανο της ΕΕ, αφού η Γερμανία είναι κράτος-μέλος της Ευρώπης. Επιπλέον από τη στιγμή που η τρόικα έχει νόμιμη υπόσταση θεωρείται ευρωπαϊκό όργανο».
  • «Τα μέλη της Τρόικα εκλέγονται από τα κράτη μέλη και ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συνεπώς ανήκει στα υπερεθνικά κυβερνητικά όργανα».
  • «... Έτσι λοιπόν η τρόικα είναι τράπεζα από την οποία δανειζόμαστε λεφτά ώστε να ξεχρεώσουμε που στα μάτια μας φαίνεται σωτήρια αλλά δυστυχώς μας υποβιβάζει. Η τρόικα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρώπης και συγκαλείται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ».
  • «Η τρόικα δεν είναι όργανο της ΕΕ, γιατί είναι ανεξάρτητο παγκοσμίως όργανο".

Σε άλλο ερώτημα του καθηγητή για το αν η Αλβανία μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ, κάποιοι φοιτητές απάντησαν.
  • «Η Αλβανία μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ γιατί αν και η γεωγραφική της διάσταση πληρεί μερικώς την ιδιότητα του κράτους μέλους ως "Ευρωπαϊκού" γιατί βρίσκεται δίπλα στην Ευρώπη, θα πρέπει να αποκτήσει δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης για να γίνει μέλος»
  • «Οι πολιτικές εξαθλίωσης των τελευταίων ετών στον Ευρωπαϊκό Νότο (καταρχήν) οδηγούν, ας μου επιτραπεί η έκφραση σε "αλβανοποίηση" - και όχι μόνο - τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Άρα η γειτονική χώρα θα έπρεπε να είναι μέλος μιας τέτοιας Ένωσης»

Και οι απαντήσεις των φοιτητών και σε άλλα θέματα συνεχίζουν στο μοτίβο της σύγχυσης και της άγνοιας. Θυμίζει λίγο αυτό το καθερωμένο γκάλοπ στις εθνικές επετείους που η νεολαία μπερδεύει το «Όχι» του Μεταξά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
http://www.foititikizoi.gr/12/post/2013/02/540.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου