Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οι αιώνιες παθογένειες στο μικροσκόπιο

Το ζήτημα της ανεργίας, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητα των υπουργείων αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της σύσκεψης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη είναι πιθανό να συζητηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το θέμα ανασχηματισμού, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη-αστραπή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 

Ο κ. Ολάντ θα βρεθεί στην Αθήνα για μόλις έξι ώρες, την ώρα που κύκλοι των Ηλυσίων Πεδίών, αναφέρουν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα «σημαντική επίσκεψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να υποβάλει προτάσεις συνεργασίας στον Έλληνα πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να αναζωπυρωθεί η εμπιστοσύνη των Γάλλων επενδυτών, αλλά και να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη. 

Από την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Υγείας, ενώ την Πέμπτη θα δει τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εργασίας. Μία ημέρα αργότερα θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Παιδείας. 

Δέσμευση Σαμαρά για κατώτατο μισθό 

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στη Real News, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του επιπέδου του κατώτατου μισθού. «Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε» αναφέρει ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. 

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «αν  η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας». 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης», ενώ τόνισε ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. 

Εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής 

Την ίδια ώρα, εμπρηστική επίθεση με τέσσερις ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής από ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων, προκαλώντας ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ με γραφεία και οχήματα της εταιρείας. 

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν από την πίσω πύλη του εργοταξίου και αφού ξυλοκόπησαν, έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη τους φύλακες της εισόδου, έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις καίγοντας τρία φορτηγά, ένα γκρέιντερ, εκσκαφείς, δύο τζιπ, δύο γεννήτριες και τα κοντέινερς όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας. 

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι δράστες έφραξαν με κορμούς δέντρων την πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις, στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας, ώστε να εμποδίσουν την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 27 προσαγωγές στο πλαίσιο των ερευνών, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί εμπλεκόμενος στο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου