Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Kε Σαμαρά, κάνετε ότι θα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν έχεις περισσότερους από 1.000.000 κρατικούς υπαλλήλους σε υπουργεία, Δήμους, Οργανισμούς και κρατικές Εταιρείες με υψηλούς μισθούς και επιδόματα τύπου ΛΑΡΚΟ και ΟΚΑΝΑ και στον ιδιωτικό τομέα περισσότερους από 1.500.000 άνεργους, με επίδομα ανεργίας μόνο για 158.000, ενώ 1.000.000 είναι μήνες απλήρωτοι αντίπαλός σας, κ. Σαμαρά, δεν είναι μόνο η ανεργία.
Είναι και ο ίδιος ο εαυτός σας.

Μόνο αν κατορθώσετε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, κ. Σαμαρά, και αντιληφθείτε ότι σήμερα κάνετε ακριβώς ό,τι πρόκειται να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση μπορείτε να πείτε ότι θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον γίγαντα της ανεργίας. 


Να τον αντιμετωπίσετε στην μάχη. Γιατί είναι άλλο πράγμα να τον νικήσετε. 

Μόνο αν παραδεχθείτε κ. Σαμαρά ότι στην διάρκεια της πρωθυπουργικής σας θητείας  οι αρμόδιοι για το νοικοκύρεμα του κράτους υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν και κάνουν το εντελώς αντίθετο από αυτό που επιβάλλεται σήμερα στην Ελλάδα όχι μόνο από την κρίση και από τα μνημόνια αλλά και από την ανάγκη να ξεπεραστεί η σοβιετική αντίληψη και να εκσυγχρονισθεί. 

Να ξεπεραστεί με άλλα λόγια η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η ανικανότητα (των περισσοτέρων) και η χαμηλή παραγωγικότητα που προκαλεί, από την μια μεριά, ο υπερπληθυσμός των ρουσφετολογικών τοποθετήσεων και από την άλλη ο φόβος και ο τρόμος στην μηχανοργάνωση γιατί θα αποδείξει τον απίθανο αριθμό άχρηστων θέσεων. 

Εάν, κ. Σαμαρά, δεν υπάρχει «υπόγεια» κυβερνητική γραμμή (για λόγους ισορροπίας των κομμάτων που την στήριξαν και την στηρίζουν από το 2012) και (όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι φορολογούμενοι) δεν είστε εσείς ο πρώτος που αποδέχεστε το θέατρο που παίζεται σε βάρος μας με τα φτηνά κόλπα των μετακινήσεων και τις λίστες κινητικότητας τότε, κ. Σαμαρά, βασικοί υπουργοί σας, όπως και οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνουν την προσωπική τους πολιτική και έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κυβέρνηση, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που πληρώνουν τα σπασμένα. 

Αυτό η κυβέρνηση οφείλει να το ξεκαθαρίσει. 

Διαφορετικά θα πρέπει να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να διαλύεται η παιδεία, να χάνουν τις σπουδές τους άποροι και επαρχιώτες φοιτητές που ζουν στην Αθήνα γιατί οι υπουργοί σας είναι ανίκανοι να επιβάλλουν διαθεσιμότητα σε 1.500 κρατικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων από τους 3.500 που  έβαλαν από τα παράθυρα υπουργοί και πρυτάνεις το 2007 που η κυβέρνηση Καραμανλή ενώ μίλαγε για μείωση του κράτους το μεγάλωνε, αδιαφορώντας για την οικονομική κρίση. 

Προσωπικά  δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχετε την πολιτική βούληση για να γίνει έργο και να αναστραφεί το σημερινό αρνητικό κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία. 

Γιατί αν ξεπεράσω την φορομπηχτική κυβερνητική λαίλαπα  (για να συντηρήσετε το υδροκέφαλο κράτος) οφείλω να ομολογήσω ότι και οι παρεμβάσεις για την διαφύλαξη της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και πολλές πρωτοβουλίες σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών έχουν επιτυχή αποτελέσματα. 

Για παράδειγμα κανείς δεν περίμενε στην Ελλάδα θάρρος αστυνομικού να συλλάβει τον Μιχάλη Λιάπη για το ασύλληπτο ρεζιλίκι του ή να αντιμετωπίσει του φουσκωτούς της Χρυσής Αυγής με τον τρόπο που τους αξίζει όταν βεβαίως αξίζει. 

Κανείς ακόμη δεν περίμενε σωστές και εφαρμόσιμες λύσεις στην προστασία της περιουσίας των ανήμπορων συμπολιτών μας που βεβαίως έφεραν σε άθλια οικονομική και κοινωνική θέση άλλοι υπουργοί της κυβέρνησή σας. 

Δεν σωθήκαμε μόνο με τα συγκεκριμένα μέτρα και τις υπηρεσίες ασφαλείας που έτσι και αλλιώς δικαιούμαστε. Αλλά για την Ελλάδα είναι επιτέλους μια αρχή.

Γι΄ αυτό και αμφιβάλω, μερικώς, αν το καραγκιοζιλίκι με τον εκσυγχρονισμό του κράτους είναι συνέπεια κυβερνητικής γραμμής και θεωρώ ότι πρόκειται για συνέπεια αδυναμίας συντονισμού και ικανότητας του υπουργικού συμβουλίου γενικά και από την πρώτη ημέρα της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. 

Συνεπώς αν δεν κάνετε υπέρβαση στον εαυτό σας κ. Σαμαρά ώστε να ξεπεράσετε την κρατικίστικη - σοβιετική νοοτροπία και να ανοίξετε την οικονομία προς κάθε παραγωγική δύναμη αναβαθμίζοντας το άχρηστο κράτος απλώς  θα προσθέσετε άλλο ένα βάρος στους σημερινούς ανέργους που υπολογίζονται σε 2.000.000 τον επόμενο χρόνο της υποτιθέμενης ανάκαμψης.

Την πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει ήδη υποσχεθεί να επαναφέρει το κράτος στο προ της κρίσης επίπεδο, δηλαδή στην φαυλότητα του 2008 και να φυλακίσει όποιον επενδυτή έχει τολμήσει να αγοράσει κρατική Εταιρία έστω και ζημιογόνο. Το βάρος δε αυτό θα γίνει ασήκωτο γιατί θα έχει φόρτωμα (μαζί με τον κρατισμό ΣΥΡΙΖΑ) και  την γνωστή κρατικοδίαιτη επιχειρηματική «κομπανία» που λογαριάζει να αποκτήσει με δραχμές ότι έχασε και ότι θα χάσουν όσοι έχουν ακόμη θέσεις στην ελεύθερη οικονομική αγορά. 

Από τον Γιώργο Κράλογλου

george.kraloglou@capital.gr 

http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου