Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Νέα κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το «ΒΗΜΑ» και στο βάθος …σοσιαλδημοκρατία

Νέο κεφάλαιο στην κόντρα του με τον Σταύρο Ψυχάρη και το ΔΟΛ ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του Βήματος «Το κρυφό φλερτ του κ. Τσίπρα με την Ευρώπη». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με επίσημη ανακοίνωση διάψευσης του περιεχομένου του θέματος στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, γεγονός που προκάλεσε την ανταπάντηση της εφημερίδας επίσης με ανακοίνωση στην οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει ο ίδιος το ακριβές περιεχόμενο των επαφών του με ευρωπαίους αξιωματούχους!

Το «ΒΗΜΑ» αναφερόμενο στο παρασκήνιο των συζητήσεών του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλι Ρεν και τον Μάρτιν Σουλτς και στο «τι λέει (σ.σ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες», επικαλείται «γερμανικές διπλωματικές πηγές» οι οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα λένε «Δεν ξέρω ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια μερίδα ακραίων στοιχείων, όμως μιλούμε και με πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης».
Για τη συνάντηση με του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλι Ρεν, το «ΒΗΜΑ» επικαλείται πηγές της Κομισιόν οι οποίες λένε ότι ο Τσίπρας «δήλωσε ότι είναι πολιτικός βαθύτατα αφοσιωμένος και προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα και ότι θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, όχι να την γκρεμίσει και να την καταστρέψει».
Επίσης γίνεται ονομαστική αναφορά στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρένα Δούρου και Δημήτρη Παπαδημούλη σημειώνοντας ότι «ανέφεραν στον κ. Σβόμποντα ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μια μεγάλη και ισχυρή σοσιαλδημοκρατική τάση» και προσθέτει πως «ο κ. Σβόμποντα, ο οποίος και στο παρελθόν έχει μιλήσει θετικά για τη συγκεκριμένη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαβεβαιώσεις αυτές…».
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι υπάρχει ειδικό κομμάτι με τίτλο «το παζάρι με τον Μάρτιν Σουλτς» στο οποίο «συνομιλητές του Μάρτιν Σουλτς» επιβεβαιώνουν ότι η συζήτηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και του σοσιαλδημοκράτη προέδρου του ευρωκοινοβουλίου έχουν φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο «μέχρι του σημείου να εξεταστούν και τα ανταλλάγματα μιας τέτοιας στήριξης», με δεδομένο ότι είναι «ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του γερμανού σοσιαλδημοκράτη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή και της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει μετά το Μάιο, με επίγνωση ότι μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει ελπίδες για τη θέση του προέδρου της επιτροπής, αλλά θα είναι ένας από εκείνους που θα επηρεάσουν τους συσχετισμούς δυνάμεων»!
Στο βαθμό που ισχύουν τα όσα γράφει το «Βήμα» έρχονται να επιβεβαιώσουν και τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του το antinews και έχει γράψει εδώ και καιρό για τα παζάρια μεταξύ Τσίπρα και Σουλτς στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.
Σημαντική παράμετρος αυτών των εξελίξεων είναι σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα το Βήμα και το γεγονός ότι διευκολύνουν αυτού του είδους οι κινήσεις και προσανατολισμοί του Αλέξη Τσίπρα τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική σκηνή.
Πάντως απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξεδόθη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ στην οποία η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Το σημερινό ρεπορτάζ του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, θέτει υποψηφιότητα για βραβείο μυθοπλασίας. Όταν η πραγματικότητα δε βοηθά να βγει η εικόνα του ΣYΡΙΖΑ που άλλα λέει κι άλλα κάνει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα: τότε, επιστρατεύεται η φαντασία στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας.Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…».
Απ’ την πλευρά του το Βήμα απάντησε πως «Ούτε θλίψη, ούτε φαντασία, ούτε παραφροσύνη. Μόνο ρεπορτάζ. Οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τους κκ Ολι ρεν και Μάρτιν Σούλτς πραγματοποιήθηκαν και είναι αδιάψευστες. Και οι αναφορές στο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» προέρχονται από πηγές προσκείμενες στους ευρωπαίους συνομιλητές του κ. Τσίπρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» ας δημοσιοποιήσει το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων του κ. Τσίπρα με τους ευρωπαίους επισήμους. Νομίζουμε ότι θα ενδιαφέρει τους πάντες».
Την ίδια ώρα πάντως η εφημερίδα «Κεφάλαιο» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της θέμα «Συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματίες της δραχμής», κάνει λόγο για «παρασκηνιακές κινήσεις που εγκυμονούν πολιτικές συμμαχίες» και υπογραμμίζει ότι «Το επιχειρηματικό λόμπι της δραχμής προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συναντήσεις και οι επαφές, έχουν πυκνώσει τελευταία, συσχετίζονται επίσης με τις διεργασίες στον ΣΕΒ, που αφορούν στην επικείμενη αλλαγή φρουράς».
Κάλχας
antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου