Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Καν’ το όπως ο Γιώργος Παπανδρέου!

Το σκηνικό που τείνει να διαμορφωθεί και στο οποίο συνδέεται η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας με το βίο της παρούσας κυβέρνησης, θυμίζει κατά πολύ τη διετία 2007-2009. Ακόμα περισσότερο θυμίζουν τη συγκεκριμένη διετία η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας έχει αντιγράψει πλήρως τις τακτικές που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου έναντι του Κώστα Καραμανλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως το 2014 θα είναι χρονιά εκλογών και πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανεκτιμά το χρόνο των εκλογών για τον οποίο τώρα λέει ότι δεν θα είναι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αλλά ίσως και νωρίτερα, «τοποθετώντας» τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών κάπου στην άνοιξη. «Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι τότε. Είναι ότι και προκειμένου να μην καταποντιστεί στις ευρωεκλογές, θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό από τώρα ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ακυρώνει οποιαδήποτε περιθώρια πολιτικής συνεννόησης αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει το πάνω (εκλογικό) χέρι των εξελίξεων. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σε φιλικά στο ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης η Κουμουνδούρου αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να ψηφίσει κοινής αποδοχής Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «Πρώτον η κυβέρνηση δεν αντέχει έως τις προεδρικές εκλογές και συνεπώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον προτείνει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεύτερον, αν προτείνει Πρόεδρο από την αριστερά ο Α. Σαμαράς, πρώτα θα γίνουν εκλογές και μετά θα τον ψηφίσουμε όλοι μαζί».
Ακριβώς την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου όταν έλεγε ότι αν οι προεδρικές εκλογές γίνουν πριν από τις βουλευτικές δεν θα ψηφίσει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια αλλά θα προτείνει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια αν γίνουν βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα!
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά στις εκλογές του 2009, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί ενός νέου new deal και στροφής στην πράσινη ανάπτυξη κατέληξαν στο μνημόνιο και τη μακροχρόνια ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα προ ημερών κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο Μίμης Ανδρουλάκης ανεξάρτητος βουλευτής πλέον απευθυνόμενος προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «υπενθύμισε» στο ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου απ’ τα σφιχταγκαλιάσματά του με τα αμερικάνικα think tank.
Κάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου