Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική λόγω των απεργιών

Μια απόφαση που θα έπρεπε να μας κάνει όλους τους Έλληνες να ντρεπόμαστε, πήρε σήμερα η Νομική Σχολή Αθηνών. Το τμήμα συνεδρίασε και αποφάνθηκε ότι το χειμερινό εξάμηνο χάθηκε λόγω των απεργιών. Όπως είπαν οι καθηγητές, δεν είναι δυνατόν να «βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της Σχολής, αν και τυπικά η απόφαση πρέπει να περάσει πρώτα από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος προς επικύρωση. Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.
Η αναβολή είναι η πρώτη στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και φυσικά είναι η αυτονόητη πράξη σοβαρών ανθρώπων που δεν θέλουν να βαφτίσουν εξάμηνο μια διαδικασία που θα διαρκέσει καμιά εβδομάδα μαθημάτων και μετά εξεταστική. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει σε όλα τα τμήματα που έκαναν απεργία μέχρι τώρα. Να θυμίσουμε μόνο ότι στο ΕΚΠΑ υποτίθεται ότι υπάρχει απεργία αλλά χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία του Ιδρύματος. Μόνο που στη Φιλοσοφική Σχολή, μια από τις μεγαλύτερες του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές πηγαίνουν και βρίσκουν κλειστές πόρτες.
Την ίδια στιγμή, μια μικρή μερίδα Συριζαίων διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει την απεργία και μια άλλη μερίδα 20-30 ακροαριστερών φοιτητών τους συμπαραστέκονται. Ολοι αυτοί κατάφεραν να εξευτελίσουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στα μήκη και τα πλάτη της Γης και να δώσουν τη χαριστική βολή στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν υπήρχε λίγη τσίπα για το αίσχος της απώλειας εξαμήνου θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι οι υπεύθυνοι. Από τον υπουργό Παιδείας μέχρι τη Σύγκλητο. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να τη βρουν όλοι αυτοί;
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου