Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σημεία Πολιτικού Λόγου






Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σημεία Πολιτικού Λόγου
Η επόμενη ημέρα από τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης
Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου.
Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.
Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανάπτυξης, μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενίσχυση της ρευστότητας που θα ανακουφίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν από την ύφεση και θα μειώσουν την ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων......


Η Νέα Δημοκρατία είχε δίκιο που καταψήφισε το Μνημόνιο το 2010, διότι:
·         Αποδείχθηκε αυτό που ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριζε από την αρχή μια λάθος συνταγή, γιατί δεν είχε καμία αναπτυξιακή προοπτική, και παρέμενε εγκλωβισμένο στην αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που τελικά έφερνε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας.
·         Τελικά επιδείνωσε την ύφεση, εκτόξευσε το χρέος, τα ποσοστά της ανεργίας και τα «λουκέτα», υπονόμευσε την κοινωνική συνοχή και δεν μείωσε παρά ελάχιστα το έλλειμμα του 2009, παρά το ότι το είχαν φουσκώσει τεχνητά.
·         Την αποτυχία του την ομολογούν οι πάντες εντός Ελλάδος, ακόμη κι όσοι το είχαν ψηφίσει και εφαρμόσει, όπως όλο και περισσότεροι εκτός Ελλάδος, ακόμη και εκπρόσωποι της τρόικας. 

Η κατάσταση για την οικονομία και τη χώρα άλλαξε δραματικά αυτά τα δύο χρόνια
·         Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο.
o        Τελικά το χρέος το έκαναν μη βιώσιμο.
·         Στις αρχές του 2010, βγαίναμε ακόμα στις αγορές και σε λογικά επιτόκια.
o        Αυτό το 2011 έγινε αδύνατο.
·         Ως τον Οκτωβρίου του 2011, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί.
o        Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
·         Τον Οκτώβριο του 2009, λόγω της διεθνούς κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος, κοινό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 
o        Τελικά το μετέτρεψαν σε κάτι πολύ πιο σοβαρό: σε κρίση δανεισμού που ήταν τότε μοναδική στην Ευρώπη. Το 2010 είχαμε επιλογές, μπορούσαμε να βγούμε για δανεισμό, να λάβουμε μέτρα. Σήμερα το δίλλημα ήταν βεβαιότητα καταστροφής ή αμφιβολία σωτηρίας. 

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε στην επιλογή της να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση
·         Η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε., παρουσία που τέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο από την αλλοπρόσαλλη έμπνευση του δημοψηφίσματος του κ. Γ. Παπανδρέου.
·         Για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πλαίσιο των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, σε αναμφίβολα αντίξοες συνθήκες.
Η ψήφιση της δανειακής σύμβασης απέτρεψε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, που θα σήμαινε:
·         καταστροφή και λεηλασία της χώρας από τους κερδοσκόπους που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θα δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα στις τράπεζες αλλά και στις εισαγωγές, που θα κατέρρεαν.
·         ότι η χώρα χωρίς τροφική και ενεργειακή επάρκεια, θα αντιμετώπιζε την εφιαλτική προοπτική να βρεθεί με κλειδωμένα καταστήματα, με άδεια ράφια, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, ακόμη και με δελτίο στα τρόφιμα.
·         ότι το κράτος θα αντιμετώπιζε ανυπέρβλητες δυσκολίες να χρηματοδοτήσει τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της άμυνας, σε καιρούς δύσκολους και επικίνδυνους.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη
·         Όλος ο Μεσογειακός περίγυρός μας αποσταθεροποιείται και η κάλυψη της Ευρώπης μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
·         Δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δικές μας έρευνες και ανακήρυξη της ΑΟΖ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου, αν απομονωνόμασταν από την Ευρώπη, ή αν μας έβγαζαν από την Ευρώπη.
·         Τα αποθέματα που είναι γνωστό πια ότι υπάρχουν μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ είναι πολύ σημαντικά και χωρίς την κάλυψη της Ευρωπαϊκής ομπρέλας ούτε εμείς ούτε η Κύπρος θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευσή τους.

Οι λόγοι που η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τη δανειακή σύμβαση
Το σημαντικότερο κέρδος της συμφωνίας είναι η πρόβλεψη για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και αυτό δεν υπήρχε στο Α΄ Μνημόνιο.
Επίσης, η συμφωνία άνοιξε το δρόμο για: 
·         Μείωση του χρέους για πάνω από 100 δισεκατομμύρια.
·         Μείωση των μελλοντικών ελλειμμάτων κατά 4-5 δισεκατομμύρια τουλάχιστον, κάθε χρόνο από λιγότερους τόκους.
·         Διάσωση του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή των καταθέσεων και της ρευστότητας, χωρίς τα οποία δεν υπάρχει ούτε οικονομία ούτε ευημερία, ούτε καμιά προοπτική για κανένα.
·         Να βγούμε από το επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης, να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο στον οποίο βυθιζόμαστε, κυρίως με τις δικές μας δυνάμεις.
·         Να κερδίσουμε χρόνο, αφού η αποπληρωμή του νέου χρέους μετατίθεται για 20-30 χρόνια, για να διαπραγματευθούμε Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.
·         Την περίπτωση που εκδοθούν ευρωπαϊκά ομόλογα η Ελλάδα να μην είναι χρεοκοπημένη και να ωφεληθεί εξασφαλίζοντας αναπτυξιακή δυναμική. 

Με το Αγγλικό Δίκαιο δεν κινδυνεύει η Ελλάδα να χάσει δημόσια περιουσία, το φυσικό της πλούτο και τα μνημεία της
·         Οι ρήτρες για το Αγγλικό Δίκαιο είναι πανομοιότυπες με τις ρήτρες των αντίστοιχων συμβάσεων του EFSF με Πορτογαλία και Ιρλανδία.
·         Είναι επίσης κατ΄ ουσίαν ίδιες με αντίστοιχες ρήτρες και συμβάσεις σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο που συνήψε κατά το παρελθόν η Ελλάδα ή εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου υπέρ Τραπεζών για να δανείσουν ΔΕΚΟ (Ολυμπιακή, ΟΣΕ).
  • Με το Αγγλικό Δίκαιο δεν μπορούν να κατασχεθούν:
Δάση, παραλίες, λιμάνια, βραχονησίδες, ορυκτός πλούτος, δρόμοι, αρχαιολογικοί τόποι, μνημεία, κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.

  • Αντίθετα μπορούν να κατασχεθούν μόνο:
Ακίνητη περιουσία που έχει περιέλθει στο δημόσιο από κατάσχεση ή κληρονομιά (εφόσον δεν απαγορεύεται η κατάσχεση εξ άλλου λόγου (π.χ. δεν είναι αρχαία, δεν στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες).
Η απαίτηση του Δημοσίου επί μισθωμάτων από ακίνητο που το δημόσιο έχει εκμισθώσει σε ιδιώτη (π.χ. κατάστημα, γραφείο, διαμέρισμα).
Όμως, σ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία κάθε ένας Έλληνας ή αλλοδαπός και σήμερα μπορεί να επιβάλλει κατάσχεση σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.

Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, διότι:
  • μας διαβεβαίωναν ότι θα βγούμε στις αγορές το τέλος του 2011,
  • μας έλεγαν ότι «έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρσι τον Ιούνιο»,
  • στήριξαν την ολέθρια απόφαση για  δημοψήφισμα,
  • υποστήριξαν τον ολέθριο νόμο για την Ιθαγένεια που κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι,
  • στήριξαν κι ακόμα στηρίζουν τις ασύδοτες συντεχνίες,
  • φώναζαν μαζί με τον κ. Παπανδρέου το Σεπτέμβριο του 2009 «λεφτά υπάρχουν»!

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο
Το ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι το αντιλαμβάνονται πλέον οι πάντες:
·         Εμείς δεν γυρίζουμε παραμονές εκλογών να κραυγάζουμε «λεφτά υπάρχουν».
·         Λέμε σκληρές αλήθειες στον Ελληνικό λαό.
·         Δεν διστάζουμε να τα βάλουμε με τον ανεύθυνο λαϊκισμό.
·         Και δεν διστάζουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
·         Εμείς δεν γυρνάμε στην Ελλάδα να υπερασπιζόμαστε τα καλά της ατέλειωτης ύφεσης, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε ότι μπορούμε να πείσουμε την Ευρώπη για την ανάγκη άμεσης Ανάκαμψης.

Οι μεγάλες ευθύνες της Αριστεράς
Είναι οι μόνιμοι «προφήτες» της συμφοράς, όχι οι πρωτοπόροι μιας άλλης πορείας για τη χώρα.
·         Όταν προσπάθησαν να ασκήσουν πολιτική είδαμε κωμικοτραγικά αποτελέσματα, όπως τότε που υπόσχονταν να μας φέρουν φτηνό πετρέλαιο από τον Ούγκο Τσάβες.
·         Βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση όταν τη μια διαφωνούν με την Ευρώπη, και την άλλη προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να βγούμε από την Ευρώπη. Όταν από τη μία ψηφίζουν όχι σε όλα, και από την άλλη  χαρακτηρίζουν το κούρεμα ανάσα για τη χώρα…
·         Δεν κυβέρνησαν ποτέ τη χώρα, αλλά ήταν οι ίδιοι υποστηρικτές όλων των δεινών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ.
  • Έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα.
  • Έδιωξαν επενδύσεις από την Ελλάδα.
  • Έδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα.
  • Επέβαλαν ακαμψία στις αγορές.
  • Έκαναν τα πάντα για να μην έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.
  • Επέβαλαν προνόμια για λίγους, που τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι.
  • Έκαναν τις συντεχνίες παντοδύναμες.
  • Προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων.
Τώρα θα μάθουν ότι δημοκρατία σημαίνει όχι μόνο να ασκείς κριτική, αλλά να δέχεσαι και κριτική.
Οι ίδιοι είναι βασικοί υπεύθυνοι για την κρίση που μας οδήγησαν και τα δεινά που ζούμε και είναι και κάτι παραπάνω: Αδιόρθωτοι γιατί υπερασπίζονται:
·         Το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να καίνε την πόλη, αλλά όχι και το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.
·         Το δικαίωμα ελάχιστων ατόμων κάθε μέρα να κάνουν «επαναστατική γυμναστική» και να παραλύουν την πόλη, αλλά όχι το δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων να πηγαίνουν στις δουλειές τους.
·         Το δικαίωμα στο παραεμπόριο, αλλά όχι το δικαίωμα σε νόμιμους καταστηματάρχες να επιβιώνουν.
·         Το δικαίωμα συμμοριών να χρησιμοποιούν τους Πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, αλλά όχι το δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.
·         Κάθε είδους παρανομία αλλά όχι το δικαίωμα στη νομιμότητα και την ασφάλεια.
·         Κάθε μηδενιστική απαξίωση της Ελληνικής Ιστορίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον:
Να αρχίσει η Ανάκαμψη, το ταχύτερο δυνατό. Αν δεν υπάρξει Ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα, η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα πλησιάσει το 50% σε σχέση με το 2009! Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στα μεγάλα έργα, τους οδικούς άξονες, τα έργα υποδομής που έχουν μείνει στη μέση, την αποκατάσταση της ρευστότητας της αγοράς, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικότερα ακόμα για τον ανήμπορο πολίτη τον εγκλωβισμένο σε δανειακές υποχρεώσεις.

          Οι άμεσες προτεραιότητές μας
  • Η αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι τα 700 Ευρώ και στους πολύτεκνους.
  • Η Ανάκαμψη με κοινοτικούς πόρους, με διαρθρωτικές αλλαγές, με φορολογικές αλλαγές.
  • Η ασφάλεια των πολιτών με μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και τις περιοχές που βρίσκονται πια εκτός ελέγχου.

Ο λαός γνωρίζει πια
·         Ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος τον κορόιδευε τόσα χρόνια.
·         Ποιος αγωνίζεται για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και ποιος τη διέσυρε. 
·         Ποιος δημιουργεί για την Ελλάδα συμμάχους στο εξωτερικό και ποιος την απομόνωσε.
·         Ποια δύναμη παραμένει όρθια και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, συσπείρωσης και προοπτικής, όταν όλα γύρω καταρρέουν και διαλύονται. 
Ο λαός έχει ανάγκη από σταθερή δύναμη διακυβέρνησης όχι από ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις.

Δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση, διότι:
·         Θέλουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια, όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα.
·         Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αλλάξει τα πάντα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν πατάμε πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού.
·         Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα.
·         Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορούμε να έχουμε διαπραγματευτική ισχύ στο εξωτερικό.
·         Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, είναι δύσκολο να τα βάλουμε με όσους λεηλατούν το δημόσιο πλούτο.
·         Με τη δανειακή συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο, για να βγούμε από την κρίση.
·         Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει από την πρώτη μέρα ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.
·         Ποτέ δεν έγιναν μεγάλες ανατροπές από εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται που επέμενε για εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και της ανταλλαγής ομολόγων γιατί:
·         Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης.
·         Η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική που θα ακολουθηθεί, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνική ηρεμία και συνοχή που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος ανάπτυξης.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές είναι η μοναδική εγγύηση για να χαράξουμε, επιτέλους, μια νέα αφετηρία για τον τόπο, για να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου