Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο Μπαμπινιώτης παίζει με την Παιδεία


Έχουμε κατά καιρούς ασκήσει δριμεία κριτική στην… Σεγκολέν του ΠΑΣΟΚ, την κ. Άννα Διαμαντοπούλου για το έργο της στο υπουργείο Παιδείας. Ο νόμος – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχει πολλά θετικά σημεία και ήταν η πρώτη μεγάλη προσπάθεια συναίνεσης στη Βουλή. Ψηφίστηκε από τα δύο τρίτα της και έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή. Εκτός κι αν σ’ αυτή τη χώρα ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν εφαρμόζει τους νόμους.

Εδώ ήρθε λοιπόν η καταστροφική μανία της κ. Διαμαντοπούλου η οποία με αλαζονία και πολύ ύφος ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τους πρυτάνεις και φυσικά με τους φοιτητές. Παρά το γεγονός ότι ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν μετατραπεί σε φέουδα που μοιράζονται καθηγητές και φοιτητές, απαιτούνταν μια διαφορετική αντιμετώπιση προκειμένου να ισχύσει ο νόμος.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν για πρώτη φορά ότι παιχνίδια με την Παιδεία δε γίνονται. Ότι πρέπει να διαλυθεί αυτή η κακώς εννοούμενη συντεχνία των καθηγητών που χωρίς κανένα έλεγχο κάνουν κουμάντο χωρίς να λογοδοτούν, ψηφίζονται μεταξύ τους, μοιράζονται με αδιαφάνεια τη χρηματοδότηση και τελικά τα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι σε άθλια κατάσταση.
Μαζί τους μια δράκα δήθεν επαναστατών της Αριστεράς που φοβήθηκαν μήπως χάσουν την ηγεμονία τους στα πανεπιστήμια αλλά και μια παρέα ΠΑΣΠιτών και ΔΑΠιτών που αντέδρασαν σε ένα νόμο με ευρεία πολιτική συναίνεση.
Ο νόμος, λοιπόν, μετά από τόσους μήνες, δεν τέθηκε στην ουσία σε ισχύ. Εκλογές δε γίνονταν σχεδόν πουθενά και οι απειλές για περικοπές προϋπολογισμών πήγαν περίπατο.
Τώρα λοιπόν, έρχεται ο νέος υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, και κατεδαφίζει πλήρως το νόμο, την ίδια στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός, Κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση ο νόμος θα εφαρμοστεί.
Όμως, ο κ. Μπαμπινιώτης αλλάζει τα πάντα κι εμφανίζεται να κάνει όπισθεν ολοταχώς δίνοντας αβάντα στους πρυτάνεις, που κι αυτός κάποτε πέρασε από τη θέση του πρύτανη.
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει μια 7μελή επιτροπή για να προτείνουν προτάσεις βελτίωσης του νόμου της Διαμαντοπούλου. Κι όλοι φυσικά λένε πως όταν θες να καταργήσεις ένα νόμο φτιάχνεις μια επιτροπή…
Επίσης, ο υπουργός είπε ότι οι αλλαγές στο νέο Λύκειο πάνε στις ελληνικές καλένδες όπως κι αυτές στις πανελλαδικές.
Και το ερώτημα είναι ένα: Δεν γνώριζαν τα μεγάλα κόμματα που ψήφισαν ότι ο νόμος δεν είναι καλός ή ο Μπαμπινιώτης  βγήκε φάουλ;
Οπισθοχωρεί απέναντι στους πρυτάνεις κάνοντάς τους το χατίρι ή μήπως πιστεύει ότι το πανεπιστήμιο είναι καλό και δε χρειάζεται αλλαγές.
Κι αφού η ΝΔ θα τον εφαρμόσει το νόμο με κάποιες μικρές βελτιώσεις, γιατί σπεύσει ο κ. Μπαμπινιώτης να τον κατεδαφίσει;
Δυστυχώς εδώ και χρόνια τα… παιδία παίζει με την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου