Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ τολμά και κατηγορεί τη ΝΔ για … προσλήψεις


Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με τις προσλήψεις που επιχείρησε η κυβέρνηση να κάνει προεκλογικά στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στην ΕΛΣΤΑΤ και για την δήθεν… γκάφα του Μιχελάκη.
Κακεντρεχείς, που θέλουν να πουλήσουν εξυπνάδες και τζάμπα μαγκιές έχει πολλούς το ΠΑΣΟΚ. Και το επικοινωνιακό παιχνίδι το παίζει καλά στηριζόμενο φυσικά και στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Όμως, σκόπιμα οι τύποι αυτοί που μεγαλούργησαν στο Πασοκιστάν των αμέτρητων προσλήψεων, του κομματικού κράτους και των κομματικών στρατών, βλέπουν το δέντρο και δε βλέπουν το δάσος.

Δηλαδή τους πείραξε που ήταν ο Βορίδης ή οποιοσδήποτε άλλος υπουργός που ζήτησε τις προσλήψεις και δεν τους πειράζει ότι οι ίδιοι θέλουν να συνεχίσουν το χρεοκοπημένο σύστημα που δημιούργησαν; και τολμάει το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει “θρασύτητα” στη ΝΔ, σε μια ακόμα προσπάθεια να θολώσει τα νερά και να πει ότι όλοι ίδιοι είναι, άρα ψηφίστε ΠΑΣΟΚ.
Δε λένε όμως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που έβγαλε στην επιφάνεια το θέμα και η ΝΔ είναι αυτή που δεν κάνει καμιά έκπτωση σε θέματα όχι απλά ηθικής τάξης αλλά επιβίωσης αυτού του τόπου. Κάθε σοβαρό κόμμα θα έπρεπε να το ενδιαφέρει που πάει αυτός ο τόπος, αν αντέχει άλλο τη λογική του πελατειακού κράτους. Και η ΝΔ με απόλυτη σοβαρότητα έβγαλε στην επιφάνεια ένα θέμα, άσχετα με το αν υπουργός είναι ο Βορίδης ή οποιοσδήποτε άλλος.
Τον Αντώνη Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρει ποιος ζητά τις προσλήψεις αλλά αν μπορεί η χώρα να τις αντέξει. Δε μπορεί δηλαδή να κόβεις μισθούς και συντάξεις και την ίδια ώρα να συζητάς για προσλήψεις.
Από την άλλη, οι Πασόκοι που τόσο κόπτονται για τις προσλήψεις μήπως να μας πουν πόσες εποχικές προσλήψεις έκανε πέρυσι ο κ. Ραγκούσης και πόσες ο κ. Ρέππας πρόπερσι;
Φαίνεται ορισμένοι ξοφλημένοι πολιτικοί επιχειρούν να αναστήσουν πρακτικές που δεν μπορεί πλέον η χώρα να αντέξει. Ο κόσμος τους έχει καταλάβει όσο κι αν προσπαθούν να παίξουν μιντιακά παιχνίδια στο όνομα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που οι ίδιοι κατήργησαν εδώ και πολύ καιρό.
Και για να κλείνουμε: Γιατί έκαναν θέμα τις 2.300 προσλήψεις εποχιακών στα Ταχυδρομεία – που τελικά μετά την παρέμβαση της ΝΔ σταμάτησαν - και δεν κάνουν θέμα τις προσλήψεις 1.000 ατόμων στην αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ;
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σημείωσε τα έξης: «Είναι θετικό το γεγονός ότι  -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας – οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν. Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται σταθερά προσανατολισμένη στον περιορισμό του σπάταλου κράτους. Και αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που- όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου