Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Έτοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ με ορίζοντα δεκαετίας


Tο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα δοθεί πιθανότατα αυτή την εβδομάδα στην δημοσιότητα και αποτελεί όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του έναν σχεδιασμό μακράς πνοής με ορίζοντα δεκαετίας.
Η γραμματεία προγράμματος υπό τον Ευρ.Στυλιανίδη έχει ήδη καταθέσει το πρόγραμμα στα αρμόδια όργανα και έχει περάσει από το πρώτο στάδιο συζήτησης σε επίπεδο τομεαρχών. Η ανακοίνωση θα γίνει μάλλον σχεδόν ταυτόχρονα
με την ανακοίνωση της οριστικής ημερομηνίας των εκλογών. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα αναλυτικό και διόλου προεκλογικό πρόγραμμα.
Περιέχει συγκεκριμένα βήματα και προτάσεις. «Απαιτεί για να εφαρμοστεί κυβέρνηση μπετό και ορίζοντα τετραετίας για να αναπτυχθεί» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς του Α.Σαμαρά ενισχύοντας έτσι τα επιχειρήματα του κόμματος τους για την ανάγκη αυτοδυναμίας.
Επί της ουσίας πρόκειται για δύο προγράμματα. Ένα βραχυπρόθεσμο κι ένα μεσομακροπρόθεσμο που περιέχει και το οραματικό κομμάτι. Το βραχυπρόθεσμο αφορά το καλοκαίρι του 2012 και πρόκειται για την τακτοποίηση ειλημμένων από την χώρα υποχρεώσεων για την ενεργοποίηση της δανειακής σύμβασης. Έχουν καταγραφεί 119 θέματα το οποία έχουν κατανεμηθεί ήδη ανά υπουργείο και τα οποία πρέπει να νομοθετηθούν από την όποια νέα κυβέρνηση ή δυνατόν μέσα στον Ιούνιο.
Το δεύτερο και ουσιαστικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει πολιτικές για δημοσιονομικά ισοδύναμα τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε διαπραγμάτευση και κυρίως περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα «οργάνωσης της πραγματικής οικονομίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου