Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα δεξιά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και οι καρεκλοκένταυροι της ΝΔ


Δεν θα πούμε εμείς ότι οι δημοσκοπήσεις είναι “στημένες” και προκατειλημμένες. Όλοι ξέρουμε τα παιχνίδια που παίζονται, όπως και όλοι ξέρουμε ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και ότι ο κόσμος ακούει για τα κόμματα εξουσίας και κατεβάζει καντήλια.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από προθέσεις και κίνητρα οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” εισπράττουν μια κραυγή διαμαρτυρίας και αγωνίας από την βάση της  Ν.Δ.
Είναι  “δημοσκοπική ψήφος προειδοποίησης” προς την ηγεσία της ΝΔ.
Ένα μήνυμα θυμού για εκείνα που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν έγιναν.
Και πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:
Η ΝΔ δυόμισι σχεδόν χρόνια από το πρωτοφανές εκείνο  “Κίνημα της 29ης Νοέμβρη”,  που ανέδειξε  αρχηγό  τον Σαμαρά, είναι σήμερα αντιμέτωπη με την δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας του κόσμου της.
Πως το κατάφεραν αυτό;
Γιατί φτάσαμε ως εδώ;
Ο  Κώστας Καραμανλής, δεν άντεξε στον ανηλεή πόλεμο, που του έκαναν η διαπλοκή των ΜΜΕ,  το ΠΑΣΟΚ, η Αγία Οικογένεια και οι εσωκομματικές βαρονίες της ΝΔ, μαζί.
Αναγκάστηκε έτσι  να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές μέσα σ’ ένα δυσμενές περιβάλλον. Και τη βάση της Ν.Δ. διαλυμένη. Αν και είχε την τόλμη να πεί προεκλογικά την αλήθεια, ο ελληνικός λαός ενέδωσε στις σειρήνες του λαϊκισμού και ανέθεσε τις τύχες της χώρας στον  ΓΑΠ, τους «κηπουρούς» και τη …μαμά του.  Η συνέχεια γνωστή. Η Ελλάδα υποδουλώθηκε για δεκαετίες.
Παρόμοιο ο σκηνικό, τηρουμένων των αναλογιών, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και σήμερα. Η ΝΔ για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχει μια ευκαιρία  να συντρίψει πολιτικά και να απαξιώσει ηθικά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φέρει την βασική ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν. Όμως, ορισμένοι ανακάλυψαν ότι είναι πιο «πατριώτες»  από τον πρόεδρό της και από όλους εμάς και κάνουν ό,τι μπορούν για να παρεμποδίσουν αυτή τη νίκη.
Θυμάμαι, για παράδειγμα, έναν βουλευτή Μανώλη που πριν από τις εκλογές του 2009 τον είχαν κάνει σημαία τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού στον πόλεμο κατά του Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ. Τον ίδιο βλέπω και τώρα να πρωτοστατεί στην υπονόμευση της μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ με άλλο ρόλο και προσωπείο. Και υπάρχει κόσμος που τον παίρνει σοβαρά, αντί να τον πάρει με κάτι άλλο…..
Θέλουν τον Σαμαρά παρένθεση
Βλέπω όμως κι άλλα πολλά, για να λέμε όλη την αλήθεια. Βλέπω ντιντήδες της πολιτικής και δεξιόστροφα εξαπτέρυγα που το Νοέμβριο υπονόμευαν ανοικτά τις διαπραγματεύσεις του προέδρου της ΝΔ και συζητούσαν δημοσίως με το ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, να παριστάνουν τώρα στα ΜΜΕ τους εκπροσώπους της ΝΔ, να ράβουν κουστούμια υπουργού και να στέλνουν την βάση μαζικά στους …”Αγανακτισμένους”.
Βλέπω και τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών και σκέφτομαι πόσα… έτη φωτός έχουμε απομακρυνθεί άραγε από εκείνο το ζωογόνο και ελπιδοφόρο “Κίνημα της 29ης Νοέμβρη” που επέβαλε τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ σε πείσμα της διαπλοκής, της Αγίας Οικογένειας, αλλά και διαφόρων από τους …. “Ανεξάρτητους Έλληνες” (για να μην ξεχνιόμαστε έτσι;).
Δεν υπάρχουν λοιπόν αθώοι του αίματος. Ούτε παρθενογενέσεις. Και φυσικά το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον κ. Καμένο, τον κ Μανώλη, τον κ. Μαρκόπουλο, τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ή τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε και καιγόμαστε φυσικά να ξαναδούμε τον κ. Χατζηδάκη υπουργό.
Το πρόβλημά μας είναι ότι μέσα σε αυτό το απίστευτο ιδεολογικό και πολιτικό αλαλούμ  βλέπουμε να απειλείται μια μοναδική ευκαιρία να συντριβεί το κράτος του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την οικοδόμηση μιας Νέας Ελλάδας.
Και το ερώτημα είναι ένα: Η Κεντροδεξιά παράταξη πως θα πάει σ΄ αυτήν τη Νέα Ελλάδα, στη Νέα Μεταπολίτευση; Ενωμένη και πανίσχυρη  ή κατακερματισμένη και αδύναμη;  Αν συμβεί το δεύτερο, να είστε σίγουροι ότι σύντομα  θα μας ….απειλεί πάλι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μια αδύναμη κεντροδεξιά κυβέρνηση θα αποτελέσει μια σύντομη παρένθεση μέχρι οι νταβατζήδες να προετοιμάσουν τη νέα εκδοχή ΠΑΣΟΚ!
Ρήξη με το παλιό
Πιστεύει άραγε κανείς ότι εμείς στο Antinews συμφωνούμε με όλους τους χειρισμούς και τις τακτικές της Συγγρού, ή ότι μας ενδιαφέρει απλά και μόνο να κυβερνήσει η ΝΔ; Ότι συμφωνούμε με πράγματα και καταστάσεις;
Είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος το πιστεύει.
Εμείς σ’ ένα πράγμα πιστεύουμε ακράδαντα: Στην ρήξη με το παλιό και στην εγκαθίδρυση ενός νέου πολιτικού συστήματος με βασική αναφορά την πατρίδα και τον λαό της, όχι την ντόπια και ξένη διαπλοκή.
Φύσει και θέση, αυτόν τον στόχο μόνο ο Σαμαράς μπορεί να τον εξυπηρετήσει, με όπλο μια ισχυρή αυτοδυναμία.
Ας του την δώσουμε και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μετά.
Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα κι αυτήν έχουμε πάντα στο μυαλό μας.
Ωστόσο,, όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, οι παρθενογενέσεις σπανίζουν.
Οι μεγαλύτερες ιστορικές αλλαγές, ακόμα και οι επαναστάσεις, εμπεριείχαν στοιχεία συνέχειας.
Επομένως και η κατά Σαμαρά «αλλαγή» θα πατήσει αναγκαστικά και σε υπάρχοντα «πάγια». Δεν μπορείς να ξεγράψεις με την μία το παλιό και να φέρεις το νέο. Κι ας μην τα φορτώνουμε όλα στον Σαμαρά. Είναι εύκολο να λες “πέταξέ τους όλους έξω και φτιάξε καινούργιο κόμμα”, αλλά ό,τι  έχει συμβεί στην ΝΔ αυτούς τους 30 μήνες αποδεικνύει ότι του την είχαν στημένη στην γωνία από την αρχή. Συνεπώς οι δυνατότητες δραστικών κομματικών αλλαγών ήταν περιορισμένες, χωρίς κίνδυνο διάσπασης
Εκτός βεβαίως κι αν πιστεύετε ότι ο κ. Σταμάτης εξ Αιτωλοακαρνανίας και η κ. Κόλια εκ Σερρών ανήκουν στις “αντισυστημικές δυνάμεις”. Κι ότι εμείς εδώ γίναμε ξαφνικά “μνημονιακοί” και … “συστημικοί”.
H δύναμη είναι ο κόσμος της ΝΔ
Όμως, στη ΝΔ το μόνο υπάρχον «πάγιο» που αξίζει είναι ο κόσμος της. Ο απλός κόσμος. Αυτό που συνηθίσαμε να λέμε “βάση”. Τα υπόλοιπα είναι αποσβεσμένα ή ευτελή.
Αυτόν τον απλό κόσμο πρέπει να πλησιάσει πάλι ο Σαμαράς. Να συνομιλήσει μαζί του . Να ακούσει τα προβλήματά του, να του πεί πώς περνάει με την κουτσουρεμένη σύνταξη, τα άνεργα παιδιά, και τα βαριά χαράτσια. Οι νίκες δεν κερδίζονται από τα γραφεία, αλλά στο δρόμο, στο χωριό, στην πλατεία.
Ο Σαμαράς έχει το χάρισμα και το καθαρό βλέμμα να αγγίξει πάλι αυτόν τον κόσμο. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Γιατί μόνον αυτός ο κόσμος μπορεί να τον αναδείξει  κυβερνήτη, αυτός είναι η μοναδική δύναμή του.
Με τους μηχανισμούς ο Σαμαράς πότε δεν τα πήγε καλά.  Το διαπίστωσε στα «πέτρινα χρόνια» του. Τι τον κάνει  να πιστεύει ότι θα τα πάει τώρα; Τι έχει κερδίσει η ΝΔ από την αποκλειστική επικοινωνιακή ενασχόληση της με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ όλους αυτούς τους μήνες; Ένα μεγάλο και ολοστρόγγυλο μηδενικό; Γιατί επιμένει να παίζει “συστημικά”, δηλαδή σε ξένο γήπεδο και με πουλημένο διαιτητή;
Αν ο Σαμαράς δεν έρθει πρώτον σε ρήξη με το σύστημα και δεύτερον αν  δεν ρισκάρει να χάσει το όποιο ποσοστό αντιπροσωπεύουν τα βαρίδια της ΝΔ για να ανανεώσει δραστικά την κοινοβουλευτική ομάδα , τότε ούτε θα απογειωθεί ποτέ εκλογικά και στη συνέχεια  θα υποστεί το γνωστό «πριόνισμα».
Μπορεί να ρωτήσει, αν θέλει, τον Καραμανλή, που έπαθε και ξέρει.
Και από τις αστικές ευγένειες και φιλοφρονήσεις προς το ΠΑΣΟΚ μπορεί να περιμένει ό,τι και από έναν κροταλία στο μαξιλάρι του.
Και κάτι ακόμα: Ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές  δεν έχουμε δει, ούτε καν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα. Πότε το πρόγραμμα αυτό θα γίνει κτήμα του λαού;
Για να τελειώνουμε:  Το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” δεν πολεμιέται με κινήσεις και ισορροπίες κορυφής, ερήμην του λαού.
Αντιπαλεύετε μόνο με ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο.
Όχι με αμφιλεγόμενα “αντιμνημονιακά” και άλλα διχαστικά μέτωπα, αλλά με πλατιές κοινωνικές συμμαχίες προϊόν συγκεκριμένου προγράμματος που θα οδηγήσει σ’  ένα νέο “συμβόλαιο με τον λαό”.
Καιρός να πει και η ΝΔ ένα «ως εδώ!
Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία !
Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πολίτες Γ’ κατηγορίας.
Αυτός ο λαός και μαζί του αυτή η παράταξη και  ιστορία διαθέτει και περηφάνια και δυνάμεις αστείρευτες.
Και ας μου επιτραπεί, κλείνοντας, να απευθυνθώ προσωπικά στον Σαμαρά με κάτι που είχε γραφτεί παλιότερα εδώ :
Πόσοιεκτός από έναν στενό πυρήναπίστευαν τον Σεπτέμβριο του 2009 ότι τον Δεκέμβριοθα ήσουν αρχηγός της ΝΔ;
Δείξε λοιπόν όποια αλήθεια περικλείεις στον κόσμοΑυτό είναι το μόνο επαναστατικό πουμπορείς να κάνεις.
Και να θυμάσαι ότι στο πόκερ που παίζεται οι άσσοι σου είναι μόνο οι 500.000. Και «τα ρέστασου» η προοπτική να γίνουν 3.500.000.
Κίνημα σε ανέδειξε αρχηγόΜόνο «Μέτωπο» με τον Λαό θα σε εκλέξει πρωθυπουργό….”
FactorX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου