Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στις 3 και 4 Μαρτίου Διημερίδα για τις «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη»

Διημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» διοργανώνει η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η διημερίδα θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων. 

Η Διημερίδα έχει ως στόχο να δοθεί βήμα σε αξιόλογους και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς, που προέρχονται από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, για να να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε συναδέλφους τους. Επίσης τους δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι νέες τεχνολογίες ανταλλάσσοντας ιδέες και πρακτικές, με επιδιωκόμενο πάντα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. 

Παράλληλα, μέσω της Διημερίδας καταγράφεται και αποσαφηνίζεται το τοπίο μέσα στο οποίο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας μας, ενσωματώνοντας δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα ώστε να καταστήσουν το μάθημα πιο ελκυστικό και να καλλιεργήσουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.



Στη διάρκεια της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν 80 παρουσιάσεις και εργαστήρια σε διαδραστικούς πίνακες και πέντε κεντρικές ομιλίες.

Στις εργασίες της διημερίδας προβλέπεται να συμμετάσχουν 70 εκπαιδευτικοί από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, 50 φορείς και σχολεία και 20 εταιρείες πληροφορικής πληροφορικής και εκπαιδευτικού λογισμικού.

Επιπλέον πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς μέσω των αρχείων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου: 
http://www.avgoulea.gr/htm/index.aspx?pageid=2020

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν δήλωση συμμετοχής: Μέσω της φόρμας στο site, μέσω τηλεφώνου στο 211.500.2300 και στη γραμματεία του σχολείου. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου