Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τι ειπώθηκε για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Υφυπουργός Παιδείας

Για τις απολύσεις. Είπατε ότι κάναμε απολύσεις εκπαιδευτικών και για τους 85. Για τους 85, λοιπόν, θα σας πω ότι όταν ήρθε να υπογραφεί από το κ. Λοβέρδο επειδή ο ίδιος είχε την αρμοδιότητα και την ευθύνη, ο ίδιος δεν το υπέγραψε. Παρόλα αυτό θα σας πω ότι κάναμε μια έρευνα στο Υπουργείο, όπου είπαμε ότι αν αυτοί οι άνθρωποι έκαναν μια αίτηση για να πάνε και να μπουν σε κάποια προκήρυξη, δεν είχαν κάνει αίτηση. Δεν είχαν κάνει αίτηση που σημαίνει ότι ο νόμος εφαρμοζόταν κανονικά.
Για τους άλλους που έχουν κάνει αίτηση, έχουν πάει στον ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη 6 έχει βγάλει τα
αποτελέσματα της, υπάρχουν άλλες δύο προκηρύξεις η 8 και η 10, που εντός της εβδομάδας αυτής που έρχεται θα έχουν βγει τα αποτελέσματα. Όπου υπάρχει «διπλή επιτυχία», δηλαδή το όνομα του κάθε εκπαιδευτικού είναι δύο φορές θα δηλώσει ποιον πίνακα δεν θέλει να ακολουθήσει έτσι ώστε να μην χαθούν θέσεις και να ανεβαίνουν προς τα πάνω, έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη όλων αυτών των εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή είναι σε μια εκκρεμότητα.
Από κει και πέρα έχουμε άλλους 102 ή 107, δεν θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό, εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι σε εκκρεμότητα. Είναι ένα θέμα. Χθες έγινε μια συνάντηση με την ΟΛΜΕ και είπα ότι ψάχνουμε να βρούμε λύση. Δεν είναι θέμα δικό μας πια, είναι θέμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πρόθεση του Υπουργείου είναι να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε αυτοί οι 102 και οι 85 να μπορέσουν να μπουν σε μια προκήρυξη, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι που λέτε ότι χάνουν τις θέσεις, να μην τις χάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου