Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στις σχολές Αστυφυλάκων χωρίς νέα εξέταση

Το 3% των θέσεων επί του συνόλου των εισαγομένων στις σχολές Αστυφυλάκων προσφέρεται στους υποψηφίους που προέρχονται από τα ΕΠΑΛ (εξέταση σε 4 μαθήματα) ενώ από αυτές τις θέσεις το 90% δίνεται στους εισαγόμενους ύστερα από συμμετοχή τους σε πανελλαδικές εξετάσεις και το 10% σε εισαγόμενους  χωρίς νέα εξέταση.
Παράλληλα κατά τον  καθορισμό του αριθμού των εισαγομένων που αντιστοιχεί στο ποσοστό 3% δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη για τις σχολές της Αστυνομίας υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Συγκεκριμένα δίνεται το 3% των συνολικών θέσεων που αντιστοιχούν σε 7 θέσεις και εξ αυτών το 10%, δηλαδή 1 θέση, δίνεται στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που συμμετέχουν στη διαδικασία χωρίς νέα εξέταση. Η μία θέση αφορά μόνο τους αποφοίτους του 2013 καθώς για τους αποφοίτους του 2012 δεν προκύπτει θέση. Το παραπάνω συμβαίνει γιατί στους αποφοίτους του 2013 δίνεται το 60% των θέσεων και σε αυτούς του 2012 το 40% των θέσεων.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου