Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά των Πανελλαδικών: Που υπάρχει άνοδος και πτώση βάσεων

Ολα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών τω υποψηφίων για τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Με βάση τα στοιχεία αυτά καταγράφεται συγκρατημένη άνοδος των βάσεων στον δεύτερο επιστημονικό πεδίο (θετικές επιστήμες), το τρίτο (επιστήμες υγείας) και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες) και μεγαλύτερη άνοδο στο πρώτο (ανθρωπιστικές επιστήμες, νομικές). Αντιθέτως, στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση) το εντυπωσιακό νούμερο των 20,6 % λιγότερων υποψηφίων σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία, οδηγεί τις βάσεις στο πεδίο αυτό σε πτώση και μάλιστα σε «γκρέμισμα» στις χαμηλές σχολές του.

Η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα είναι οριακή στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ θα είναι περισσότερο εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.
Καθώς εφέτος οι μετεγγραφές είναι ελεύθερες για τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες, αναμένεται να «ανεβούν» τα τμήματα που βρίσκονται στην Περιφέρεια και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των αστικών κέντρων (π.χ., το Μαθηματικό Τμήμα Σάμου, το Τμήμα Φιλοσοφίας της Καλαμάτας ή το Τμήμα Κοινωνιολογίας της Μυτιλήνης).
Αναλυτικά (πατήστε πάνω στους πίνακες για να κατεβάσετε τα αρχεία:


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου