Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ…

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: dictyo.gr
-          έκανε λόγο για 2.000 κενά στα σχολεία α/θμιας και β/θμιας της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν ακάλυπτα, μετά και τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει τον επόμενο καιρό το υπουργείο, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψη τους.
-          Είπε ότι δεν προβλέπει να υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο ασφαλιστικό για τους εκπαιδευτικούς έτσι θα έχουμε το φαινόμενο 67χρονων καθηγητών με την κιμωλία στον πίνακα. Πρόσθεσε ότι μετά τα 62 οι καθηγητές θα πηγαίνουν σε διοικητικές θέσεις!
-          Πάγωσε η προηγούμενη αξιολόγηση έρχεται όμως η Αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου με
συμμετοχή στην διαδικασία των συλλόγων γονέων και των μαθητών (πολυνομοσχέδιο).


-          Οι νέοι Διευθυντές Διευθύνσεων θα εκλεγούν (σύμφωνα με το νέο νόμο) ή θα επιλεγούν (με τον άλλο τρόπο) χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τις προτείνει ο ίδιος!
-          Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή ο εθνικός διάλογος που θα περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες και τις αλλαγές (άσχετα αν καθημερινά έχουμε ΠΝΠ ή νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν τις συζητάει κανείς με κανένα).
-          Θα γίνει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, σχετικά με επώδυνα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε.
-          Δεν θα γίνει κανένας μόνιμος διορισμός καθώς για την φετινή χρονιά καλύφθηκαν οι θέσεις με την επιστροφή των διαθέσιμων. Μόνιμους διορισμούς από την επόμενη χρονιά και βλέπουμε, πάντα στα πλαίσια των νεομνημονιακών υποχρεώσεων.
-          Μίλησε για μεγάλες αλλαγές στο μισθολόγιο (19 κλιμάκια) χωρίς καμία ιδιαίτερη μνεία στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών.
-          Άφησε ανοικτό το θέμα καταργήσεων σχολικών μονάδων σε δυσπρόσιτες περιοχές, που οι προκάτοχοι του δεν τόλμησαν!
-          Δεν αποδέχτηκε το αίτημα  για επαναφορά του ωραρίου μας στα επίπεδα του 2013.
-          Δεν απάντησε στην πρόταση για ετήσια ή έστω εξαμηνιαία επιμόρφωση.
Αυτό που προκύπτει από τις δυο συναντήσεις, είναι μια από τα ίδια.
Οι υπουργοί παιδείας αλλάζουν ανά εξάμηνο αλλά τα προβλήματα στην εκπαίδευση παραμένουν χωρίς λύσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου