Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβρη του 2014 για την εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει  ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο Α.Λοβέρδος.
Αυτό τόνιζε ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Νοέμβριο (2014),σχολιάζοντας το    σχέδιο του Α. Λοβέρδου να καλύψει τα κενά στα σχολεία με εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης στην τότε ανακοίνωση  τα εξής:
Α. Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. ο Α. Λοβέρδος) τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία.
Β. Αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής! ) είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών. Σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη ΄΄νεκρή΄΄ ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή.
Γ. Είναι προφανές ότι η δήλωση του υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπυ. Και σε όποιον αρέσει!
Δ. Απορούμε τι άλλους ΄΄άσους΄΄ θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες. ΄
http://www.esos.gr/arthra/40249/i-thesi-toy-syriza-noemvri-toy-2014-gia-tin-ethelontiki-ergasia-ekpaideytikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου