Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Επιστροφή στο 1981

Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι έχει παντελή άγνοια της κατάστασης, ουσιαστική αδυναμία να φτιάξει ένα στοχοποιημένο πρόγραμμα που θα έχει κοστολογηθεί και βασικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να κάνει

Τελικά είχε δίκιο ο Σαμαράς όταν έλεγε ότι κάποιοι δεν έχουν μεγαλώσει ακόμη και θέλουν και να κυβερνήσουν τη χώρα. Ο νους πήγε βεβαίως στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με τη συνέντευξή του στον Alpha επιβεβαίωσε όχι ότι είναι πολύ μικρός για να κυβερνήσει, αλλά ότι είναι πολύ… λίγος.

Κάποιοι είπαν ότι από τη συνέντευξη αυτή φάνηκε ότι κάνει πίσω σε βασικές του υποσχέσεις. Ότι ρίχνει κάπως τις προσδοκίες του κόσμου κι ότι δεν θα κάνει όλα όσα είχε υποσχεθεί το 2012 αλλά σιγά – σιγά θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ίσως είναι κι έτσι, άλλωστε έχουμε συνηθίσει όλους τους πολιτικούς να κάνουν διαφορετικά από εκείνα που υπόσχονται.
Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι έχει παντελή άγνοια της κατάστασης, έχει ουσιαστική αδυναμία να φτιάξει ένα στοχοποιημένο πρόγραμμα που θα έχει κοστολογηθεί και βασικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να κάνει.
Και βεβαίως έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όταν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη είναι κάτι σαν μύθος, τότε σίγουρα τον έχει χτυπήσει στο κεφάλι η δημοσιότητα. «Είναι επιτρέψτε μου την έκφραση, τηρουμένων των αναλογιών, ένας μύθος, υπό την έννοια ότι είναι το κόμμα που διεκδικεί να ανατρέψει τη ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη για λογαριασμό του ελληνικού λαού αλλά και προς όφελος των λαών ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου. Υπό μία έννοια είναι ο εκπρόσωπος στο μύθο του Γολιάθ με το Δαυίδ, ο Δαυίδ που κερδίζει το Γολιάθ», είπε. Αν πράγματι είναι έτσι τότε γιατί η Αριστερά στην Ευρώπη βουλιάζει; Γιατί οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία είναι καταστροφικές για την Ευρωπαϊκή Αριστερά; Γιατί στη Γαλλία ή τη Γερμανία ή ακόμη και τις χώρες του νότου που επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν υπάρχει ρεύμα, αλλά ούτε κόσμος να τον στηρίξει;
Και πάμε στις εξαγγελίες του. Λέει ότι θα αυξήσει άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και τις χαμηλότερες συντάξεις επίσης και σταδιακά το σύνολο των συντάξεων.
Λέει επίσης ότι θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση διότι δεν μπορεί να αφήσει ανασφάλιστους 3 εκατ. Έλληνες, ούτε χωρίς ρεύμα 300.000 οικογένειες. «Εδώ εμείς έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο θα υλοποιήσουμε χωρίς να το θέσουμε σε καμία διαπραγμάτευση διότι αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων και εμείς έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους σε όλα τα διεθνή φόρα οπουδήποτε έχουμε βρεθεί ότι πρώτα από όλα αυτό το χρέος θα αντιμετωπίσουμε και μετά να δούμε τα χρέος απέναντι στους δανειστές».
Αυτά λέει και τονίζει ότι δεν είναι προτεραιότητά του η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι απλά: Που θα βρεις τα λεφτά αγαπητέ Αλέξη; Διότι απ’ όσο γνωρίζουμε ακόμη και το πλεόνασμα που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, χωρίς επιπλέον έσοδα από πουθενά, χωρίς νέα δάνεια και νέα μνημόνια ή τελικά ο κ. Τσίπρας είναι ο Χάρι Πότερ (έστω κι αν είπε ότι δεν είναι) ή έχει κρυφό σχέδιο. Ποιο είναι αυτό; Νέοι φόροι και στάση πληρωμών κάτι που σημαίνει αυτόματα διεθνή αποκλεισμό της χώρας.
Και την ίδια στιγμή πάγωμα όλη της όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας υπάρχει στην Ελλάδα, κλείσιμο τραπεζών και επιχειρήσεων αφού δεν θα έχουν ρευστό από πουθενά. Αυτό περισσότερο για Αλβανία μας κάνει κ. Τσίπρα.
Αν και λέει ότι είναι σταθερή πολιτική η παραμονή στο ευρώ δεν αποκλείει και διάφορα δημοψηφίσματα ενώ χαρακτηρίζει ρεαλίστρια την Μέρκελ γιατί δεν θα διακινδυνεύσει το ευρώ αν φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς στερείται σοβαρής πολιτικής ανάλυσης ένα τέτοιο επιχείρημα.
Λέει για την διαπραγμάτευση με την τρόικα:
«Είναι (μία) διαπραγμάτευση και η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι και όλη της η εξέλιξη ήταν βήματα διαρκών συμβιβασμών. (…) Θα γίνει μία διαπραγμάτευση σκληρή, μια διαπραγμάτευση που θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα αλλά θα γίνει αυτή η διαπραγμάτευση».
Για τις προσδοκίες του από τις εκλογές:
«Επειδή τώρα είναι ζήτημα εθνικής, πατριωτικής ανάγκης να σταματήσει αυτή η πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τα έφερε η μοίρα, η ζωή, η συγκυρία, παίζει αυτό το ρόλο σήμερα, είναι ο δείκτης, το ποσοστό του, το αποτέλεσμά του που θα δημιουργήσει εξελίξεις πολιτικές πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο προβάδισμα από τη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Ξέρετε, ορισμένες φορές είναι αστάθμητοι αυτοί οι παράγοντες που καθορίζουνε τις τελικές εξελίξεις. Διότι, ξέρετε, δεν είναι ζήτημα αριθμητικής. Είναι το κλίμα που θα δημιουργηθεί, μετά από μια μεγάλη και συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Και το κλίμα που θα δημιουργηθεί μετά από μια μεγάλη ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού. Διότι αντιλαμβάνεσθε, ότι μπορεί ας πούμε να έχει μικρότερη διαφορά… μάλλον να το πω ανάποδα. Να έχει μεγαλύτερη διαφορά από το άθροισμα αλλά, η ΝΔ να έχει ένα ποσοστό το οποίο να είναι αξιοπρεπές. Να είναι περίπου σε αυτά που ήταν τον Ιούνιο. Αλλά μπορεί να είναι μικρότερη η διαφορά αλλά να έχει ένα ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την κυρία Μπακογιάννη, η οποία βγήκε και δήλωσε ότι είναι πια ένα πολύ μικρό κόμμα η ΝΔ. θα μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά;»
Για το αν θα πρότεινε τον κ. Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας:
«Μην προτρέχετε» (...) Θα ήταν άκαιρο να ανοίξουμε μια συζήτηση για το ποιός θα ήταν ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή, διότι ο επόμενος Πρόεδρος θα βγει από μια Βουλή που θα έχει άλλους συσχετισμούς δύναμης, θα είναι μια Βουλή που θα έχει αντιμνημονιακή πλειοψηφία και να ξέρετε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δημιουργούν μια τελείως διαφορετική πολιτική δυναμική (...)
Αν ήταν στην δική μας ευχέρεια θα θέλαμε έναν Αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι το δικαιούται ο τόπος αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ Αριστερός Πρόεδρος. Έτσι δεν είναι;».
Τι εννοεί αριστερό πρόεδρο ο Τσίπρας; Τον κυρ Φώτη; Μήπως την Αλέκα Παπαρήγα; Γιατί όχι και τον Μανόλη Γλέζο που περνάει δεύτερη νεότητα. Και γιατί πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες σε ένα πρόσωπο που πρέπει να ενώνει όλους τους Ελληνες;
Για την διαδικασία κατάργησης του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων:
«Εμείς έχουμε στόχο να καταργήσουμε και τους 400 (εφαρμοστικούς νόμους), προφανώς. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια πράγματα θα γίνουν άμεσα κάποια πράγματα σε ένα βάθος χρόνου είναι βέβαιο ότι άμεσα θα καταργήσουμε τους εργασιακούς νόμους που επιβλήθηκαν από το μνημόνιο δηλαδή όλη αυτή την ασυδοσία και ξέρετε κάτι έρχεται και καινούρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου