Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η βάση της ΝΔ δεν πειθαρχεί πλέον στις λογικές του παρελθόντος

Τα στελέχη της Ν.Δ έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους. Και την έχουν χάσει ακριβώς για αυτό το λόγο. Γιατί παρά την κρίση δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου.

Στην περίπτωση που στο Μαξίμου και την Συγγρού δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί, τους πληροφορούμε μετά λόγου γνώσεως ότι από την εποχή της εκλογής προέδρου από την βάση και την εσωκομματική και πολιτική ανανέωση και αναζωογόνηση (για να μην πω «επανάσταση») που ψήφισαν τον Σαμαρά, οι νεοδημοκράτες δεν πειθαρχούν στις αυθαίρετες κομματικές πράξεις.
Αυτή η πρωτόγνωρη για ένα συστημικό κόμμα κατάσταση αποτελεί συνέχεια της ήττας του 2009. Από τότε και εντεύθεν οι νεοδημοκράτες δεν δέχονται τις απόψεις των κομματικών στελεχών ως θέσφατο. Δεν πειθαρχούν αν δεν πεισθούν. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο χειρότερο σημείο με την κυβέρνηση Παπαδήμου, την δημιουργία των Ψεκασμένων και την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.
Από τις εκλογές του 2009 και εντεύθεν ο κόσμος της Ν.Δ βρίσκεται σε μια διαρκή επαναστατική διάθεση. Η επανάσταση απέναντι στις λογικές της κομματικής ελίτ δεν σταμάτησε με την εκλογή Σαμαρά. Αντιθέτως τότε ξεκίνησε. Και όταν ο κόσμος της ΝΔ βλέπει να αναπαράγονται ακόμα και σήμερα αυτές οι λογικές από στελέχη που υποτίθεται ότι υπηρετούν το όραμα του Σαμαρά, αντιδρά απέχοντας από την πολιτική και κομματική ζωή.
Όλοι έχουμε ζήσει συζητήσεις με ανθρώπους εκτός παράταξης και με απογοητευμένους αυτής της παράταξης. Οι περισσότεροι συμφωνούν με τις θέσεις αλλά δεν πείθονται από τα πρόσωπα.
Τα στελέχη της Ν.Δ έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους. Και την έχουν χάσει ακριβώς για αυτό το λόγο. Γιατί παρά την κρίση δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι Έλληνες σκέφτονται το ίδιο όπως πριν. Και πως θα ξεχάσουν την ανεπάρκεια τους. Η ρημάδα όμως δεν ξεχνιέται έτσι εύκολα. Γιατί πλήγωσε τον νεοδημοκράτη στη βάση της ψυχοσύνθεσής του.
Κι επειδή δεν αλλάζει η βάση, είναι πιο εύκολο να αλλάξουν τα στελέχη.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου