Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η ΝΔ έπιασε τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μια πίσω από την άλλη οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ να μην λέει να ξεκολλήσει στην πρόθεση ψήφου από το 22%, αφετέρου την ΝΔ να τον έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Είναι βέβαιο πως οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα εμφανίσουν την ΝΔ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πραγματικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάπου κοντά στο 4%. Μην τρελαινόμαστε, δεν απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά και από το πουθενά κοινωνική βάση. Εκείνο που τον ανέβασε ήταν αφενός το κύμα λαϊκής αγανάκτησης και οργής, όπως έγινε και με τους ΑΝΕΛ, αφετέρου η μαζική εισβολή στο κόμμα αυτό του παλαιού ΠΑΣΟΚ που θέλησε να κάνει ένα δυναμικό come back στη νομή της εξουσίας και στη διανομή των δανείων της τρόϊκα.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε. Δεν μπορεί να ανέβει άλλο. Δεν διαθέτει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και ταυτόχρονα έμεινε μόνος του χωρίς πολιτικούς συμμάχους που θα εγγυούνταν μελλοντική συγκυβέρνηση. Η προτασή του για έναν νέο σοσιαλισμό δεν πείθει κανέναν. Έπειτα, οι θέσεις των συνιστωσών του για τα εθνικά θέματα και για το θέμα των παράνομων μεταναστών, αποστρέφουν εντελώς τον πληγωμένο από εθνική ταπείνωση και οικονομική εξαθλίωση ελληνικό λαό. Έτσι πολύ γρήγορα θα χάσει την πρώτη θέση που δίνει κυβέρνηση με το bonus των 50 βουλευτών.

hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου