Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τώρα θυμήθηκαν την...αλλαγή


Το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση και επιχειρηματολογία, το γνωρίζουν και οι πέτρες. Το γεγονός ότι εδώ που φτάσαμε μας έφεραν οι πολιτικές πολλών δεκαετιών και κυρίως η νοοτροπία τού«λεφτά υπάρχουν» κι ας είναι και δανεικά, είναι επίσης κοινός τόπος. Με επώδυνο και τραυματικό τρόπο καταλαβαίνουμε σήμερα, μετά από πολύ καιρό, ότι ακόμη και τα δανεικά τελείωσαν, αν δεν υποβληθούμε σε μεγάλες και συχνά άδικες θυσίες κι αν δεν αλλάξουμε την οικονομία μας εκ βάθρων, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Δίπλα σ’ αυτά τα γεγονότα υπάρχουν και τα νεοελληνικά πολιτικά παράδοξα, που δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι ζούμε... τη συντέλεια του κόσμου, στην πολιτική μας ζωή κάποια πράγματα και κυρίως κάποια πρόσωπα δεν αλλάζουν! Τι πιο παράδοξο από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που μας έφτασε εδώ με τη νοοτροπία, το λαϊκισμό και την πολιτική του, διεκδικεί ξανά, με ποσοστό 12,5% και 33 βουλευτές, το δικαίωμα να ταλαιπωρήσει τη χώρα και να θέσει υπό αμφισβήτηση την προσπάθεια για τη διάσωσή της.
Εχοντας ψηφίσει δύο Μνημόνια, το πρώτο (και μοιραίο) δίχως καμιά διαπραγμάτευση και το δεύτερο με το όπλο των δανειστών στον κρόταφό μας (λόγω της φαεινής ιδέας του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος), το ΠΑΣΟΚ έλαβε μέσω της σημερινής του ηγεσίας τη μόνη υπεύθυνη απόφαση που θα μπορούσε να λάβει: Να ψηφίσει το σκληρό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, προϊόν μακράς και επίπονης διαπραγμάτευσης, προκειμένου να πάρουμε τα 31,5 δισ. ευρώ, χωρίς τα οποία άπαντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία κι ότι κινδυνεύει άμεσα η χώρα με έξοδο από το ευρώ.
Αυτή η απόφαση, αντί να ενώνει το ΠΑΣΟΚ και να αναβάλει το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών για την επόμενη μέρα, κινδυνεύει να γίνει η αφορμή για την πρόωρη διάλυσή του. Υπουργοί των Μνημονίων, όπως ο Σκανδαλίδης, ξεσηκώνουν αντιμνημονιακό αντάρτικο, νέοι βουλευτές που εξελέγησαν γνωρίζοντας καλά ότι το κόμμα τους θα δώσει μάχη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, ανακαλύπτουν ξαφνικά την αντιμνημονιακή Εδέμ και νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.
Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει, αρνητικά, μέχρι το τέλος του. Ενα τέλος που έχει ουσιαστικά επέλθει εδώ και καιρό κι ας αρνούνται να το αντιληφθούν διάφοροι... τελειωμένοι που κινούνται είτε εντός είτε πέριξ της Ιπποκράτους.

ΓΙΩΡΓΟΣ KΟΥΒΑΡΑΣ


http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου