Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εξεταστική: Δωράκι αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης στον Τσίπρα


Ένα σοβαρό πολιτικό λάθος έκανε η κυβέρνηση των τριών κομμάτων: Με μια της και μόνο απόφαση έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να σηκώσει τη σημαία της διαφάνειας, το λάβαρο της κάθαρσης και να εμφανιστεί η ίδια ότι δεν είναι υπέρ των καθαρών λύσεων, χωρίς συμψηφισμούς. Το θέμα αφορά την εξεταστική που ζήτησε ο Α. Τσίπρας για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, τι έγινε δηλαδή εκείνη την ταραγμένη περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου και η χώρα εξαναγκάστηκε να πάει στην αγκαλιά της τρόικας.

H  πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα τεθεί σε ψηφοφορία τοαπόγευμα και με βάση τις εισηγήσεις θα καταψηφιστεί από τα κόμματα που συγκροτούν την πλειοψηφία ουσιαστικά   δίνει… ηθικό μπόι στον Τσίπρα, τη Χρυσή Αυγή και τον… Νότη Μαριά. Εμφανίζονται όλοι αυτοί να κρατούνε το φραγγέλιο της κάθαρσης όπως έκανε κάποτε ο Μητσοτάκης και τα είδαμε τα αποτελέσματα.
Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση και κυρίως η Νέα Δημοκρατία να κάνουν ένα τέτοιο δώρο στην αντιπολίτευση και μάλιστα μία ημέρα μετά την πολύ σημαντική επιτυχία του Eurogroup η οποία δίνει ανάσα στην Ελλάδα η οποία πνιγόταν εξαιτίας του μνημονίου που μπήκε η Ελλάδα.
Δεν θα υιοθετήσουμε τις απόψεις ότι έπρεπε το 2009 ή το 2010 να ψάξουμε λεφτά από τους Ρώσους, τους Κινέζους ή τους Ελοχίμ και Νεφελίμ. Αυτά είναι για τους συνωμοσιολογούντες της χώρας αυτής που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πάντα.
Όμως, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δούμε ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές αποφάσεις που έφεραν την καταστροφική πορεία της χώρας. Και η Νέα Δημοκρατία έχασε την ευκαιρία να αρπάξει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε και συνεχίζει να έχει. Έπρεπε να πει ένα ξεκάθαρο ναι στην εξεταστική απλά και μόνο για να μπορέσει η Βουλή χωρίς φόβο και πάθος να βρει τους πρωταίτιους της οικονομικής καταστροφής και για να μη δώσει  στον Τσίπρα να βγει και από πάνω.
Από κάποιους διακινείται το σενάριο ότι αν το έκανε αυτό η ΝΔ θα έπρεπε να επιτρέψει και την έρευνα για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Ε και; Όποιος έχει να φοβηθεί κάτι ας φοβηθεί, όποιος είναι καθαρός δε πρέπει να τρομάζει ούτε με έρευνες ούτε με επιτροπές.
Διότι αν το απόγευμα καταψηφιστεί η πρόταση αυτό που θα μπει στα σπίτια των  νοικοκυριών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για κουκούλωμα και για ανταλλάγματα που δόθηκαν.
Αυτό ακριβώς βγήκε στις οθόνες των τηλεοράσεων όπως επίσης και τους Χρυσαυγίτες να γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους. Σε μια στιγμή, λοιπόν που η Ελλάδα σπαράσσεται από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του Μνημονίου και που ο κόσμος θέλει με κάθε τρόπο να μάθει γιατί έφτασε ως εδώ (κι όχι γιατί… μαζί τα φάγαμε όπως είπε ο Πάγκαλος) εμφανίζεται η κυβέρνηση να μη θέλει να ερευνηθούν τα πάντα σε βάθος. Τι είχε να φοβηθεί το πολιτικό σύστημα από μια ακόμη εξεταστική επιτροπή; Θα τα έβαζαν κάτω όλα, θα καλούνταν πρωθυπουργοί και υπουργοί και θα ξεκαθαρίζονταν τα πάντα για την ελληνική οικονομία. Τα πράγματα είναι απλά.
Στο κάτω – κάτω, εδώ έγιναν εξεταστικές για το Βατοπέδι, χάλασε ο κόσμος για τις ανταλλαγές ακινήτων και τελικά κανείς δεν πήγε φυλακή, και δεν αποφασίζεται για εξεταστική για το πιο καυτό θέμα που απασχολεί το σύνολο του ελληνικού λαού;
Γι’ αυτό ξεκάθαρα λέμε ότι έχουμε ένα καθαρό δωράκι αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης και ενίσχυσης του Αλέξη Τσίπρα που εμφανίζεται να είναι ο τιμητής των πάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου